İngiltere'nin lider regülatöründen önemli Bitcoin, Ethereum ve altcoin kararı
Ukrayna Bitcoin

İngiltere’nin lider regülatöründen önemli Bitcoin, Ethereum ve altcoin kararı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’nin en üst düzey mali düzenleyici olan Finansal Davranış Kurumu (FCA), Bitcoin ve Ethereum’un düzenlemelerden muaf olduğunu açıkladı. Yetkili, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların FCA’nın düzenleyici yargı yetkisine girmeyeceğini belirtti.

FCA, Bitcoin ve Ethereum’u düzenlemeyecek

FCA, Bitcoin ve Ether’i ademi merkeziyetçi kripto paralar olarak görmesi nedeniyle “ticaret tokenleri” olarak sınıflandırdı ve bunları düzenlemeyeceğni belirtti. Ancak FCA, menkul kıymet tokenleri ve yardımcı tokenlerin yetki alanına girdiğini ekledi. Bu kapsama giren  altcoin’lerin düzenleneceğini de vurguladı.

FCA’ya göre, menkul kıymet tokenleri, hisse senetleri ve borçlanma araçları gibi menkul kıymetlere benzer ve yetkili makamın öncelikli olarak düzenlemelerine tabi olabilir. FCA, lisanssız kripto yatırım planlarını ve aldatmaca projelerini ortadan kaldırmak için 2018-2019 arasında mühendislik çalışmaları yaptı. FCA yetkililerinden Christopher Woolard şunları söyledi:

Kripto para piyasası karmaşık, küçük ve gelişmeye devam ediyor. Yayınladığımız bu açıklamayı inceleyerek hangi kripto para birimlerinin ve faaliyetlerinin bizim yetki alanımıza girdiğini öğrenebilirsiniz.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birik 7im, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin