İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?
İlk Bitcoin Futures ETF’si, kripto para endüstrisi için ne anlama geliyor?

Bitcoin ETF onayı için umutlar yüksek

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimi topluluğu, bir Bitcoin ETF onayını alma olasılığı konusunda çok heyecanlı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto alanındaki farklı şirketler tarafından yapılan birkaç teklifi reddetti. Bununla birlikte, SEC tarafından analiz edilen ve yakın gelecekte onaylanabilecek yeni ETF’ler var.

CBOE’nin Bitcoin ETF teklifinin onay şansı yüksek

ETF bir hisse senedi gibi işlem gören ve belirli bir hisse senedi endeksini, bir emtiayı veya farklı varlıklardan oluşan bir sepeti izleyen bir yatırım aracıdır. SEC, alanın gözetim ve piyasa manipülasyonuyla ilgili bazı sorunları olduğu için önceki ETF’leri onaylamadıklarını açıkladı. Şimdiye kadar, bu yatırım aracının onaylanmasına ilişkin belirli bir tarih yoktu. Gerçekten de, dijital varlıklara karşı iyimserliği ile bilinen bir SEC Komiseri olan Hester Peirce, bir Bitcoin ETF onayının birkaç yıl alabileceğini açıkladı.

Düzenleyici kurum tarafından onaylanmayı uman bazı ETF önerileri var. Bunlardan biri, Chicago Board Options Exchange (Cboe) tarafından yeniden sunulmuş olan VanEck SolidX Bitcoin ETF teklifi. Bu, düzenleyici kurumun onayını almak için en muhtemel ETF teklifi. Bu ETF, Bitcoin’in tezgah üstü platformlara dayanan, vadeli işlem piyasalarına göre daha likit olan MVBTCO endeksini baz alarak fiyatını takip edecek. Teklif 5 Nisan’a kadar onaylanabilir veya reddedilebilir veya 90 günlük bir uzatmaya tabi olabilir.

Bitcoin’in yeni ATH’lere ulaşması mümkün

Bitwise şu anda SEC’in, şirket tarafından yapılan bir Bitcoin ETF teklifine ilişkin kararını bekliyor. Bitwise’ın Bitcoin ETF teklifi, Bitcoin Total Return Index’ini izleyecek olan fiziksel olarak desteklenen bir Bitcoin teklifi. SEC nihayetinde bu ayın sonunda ETF’ye yönelik bir karar alabilir veya Haziran ayına kadar bekleyebilir.

Global Impact ayrıca küresel sonuçlara yol açabilecek bir ETF sundu. Bu ETF, kripto ticaretinin yaklaşık %30’unun işlendiği bir ülke olan Güney Kore ile ilgili.  Bitcoin, sabit bir tedarik kaynağına sahip. Bu nedenle, piyasaya büyük oyuncular girerse Bitcoin’in büyümesini ve gelecekte yeni seviyelere ulaşmasını görmek çok olası.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir