featured

Son dakika: Bitcoin 2023’ün en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı! BTC fiyatı 40.000 dolara çıkabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto para birimi Bitcoin, 35.000 dolar seviyesinde bir haftalık konsolidasyonun ardından yükselişe geçti. Bugün itibariyle yüzde 3,5 daha yükseldi ve fiyatı 36.500 dolar seviyesine ulaştı. Bu hareket, Bloomberg’in kidemli ETF strateji uzmanı James Seyffart’ın cuma günü çok önemli bir Bitcoin ETF Onay Penceresinin açılacağı güncellemesinin ardından geldi.

Bitcoin ETF onay penceresinin etkisi

Bu haber, 12 Bitcoin spot ETF başvurusunun tamamının aynı anda onaylanmasını sağlayacak sekiz günlük kısa bir süreye girildiği gösteriyor. Öncesinde ise SEC başta BlackRock olmak üzere VanEck, Bitwise, WisdomTree, Fidelity, Invesco ve Valkyrie gibi dev şirketlerin başvuruları için erteleme kararı almıştı. Haberin ardından kripto para piyasası değerinde önemli bir hareket yaşadı ve Bitcoin fiyatı 36.000 dolar sınırını başarıyla aşarak piyasada güçlü bir yükseliş etkisi olduğunu gösterdi.

“X” platformunda 49 binin üzerinde takipçisi olan tanınmış bir analist James Seyffart, kısa süre önce sektörde devam eden durumu ele alan bir yazı yayınladı.

Analiste göre başta Grayscales Bitcoin dâhil olmak üzere 10 Ocak 2024 tarihine kadar spot Bitcoin ETF başvurusunun onaylanma ihtimali yüzde 90. Ayrıca analist, ETF onaylarının bu ay gelmese bile yakın gelecekte onaylanma şansının yüksek olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte Blackrock spot ETF başvurusu haberinin ardından yatırımcının ilgisi yeniden Bitcoin’e kaydı ve bu da piyasanın son zamanlarda artan fiyat oynaklığının yaşamasına neden oldu.

Bitcoin fiyatına kısa bir bakış

BTC fiyatı geçtiğimiz yılın başından bu yana kısa bir süre için 26.558,10 dolar ile 28.000 dolar arasında kapalı bir alanda işlem gördü.  Ardından piyasa yeniden ivme kazandı ve BTC fiyatı haziran ayından bu yana ilk kez 28.000 dolarlık temel direnç seviyesini geçti.

Yaklaşık bir hafta boyunca yatay işlem gördükten sonra fiyat yeniden ivme kazandı ve ETF onaylanma haberleri ile fiyatı bir anda 35.000 dolarlık önemli direnç seviyene ulaştı. Ancak bu seviyede BTC fiyatı reddedildi ve bir durgunluk dönemine giriş yaptı.

Piyasa lideri kripto varlık BTC, iki haftayı aşkın bir süre yatay seyrettikten sonra son günlerde yeniden ivme kazandı ve 36.000 dolarlık direnç seviyesini aştı. Ardından sonucu belirsiz olan 37.000 dolarlık üst direnç seviyesini test etmeyi deneyebilir. Bu durum Bitcoin’in sadece iki ay içinde yüzde 37’lik bir artış yaşadığını gösteriyor.

MACD son zamanlarda önemli bir fiyat oynaklığı sergiledi ve bu da yıldız kripto için devam eden büyük bir fiyat hareketine işaret ediyor. Son fiyat dalgalanmasının ardından yatırımcılar Santiment verilerine göre uzun pozisyonlar açtı ve bu yükseliş pozisyonu açan tüccarların oranı 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Bu verileri MACD grafiği de destekliyor ve yükselen yeşil bir histogram görülüyor. Bu da fiyatın önümüzdeki günlerde değer kazanmaya devam edeceğini gösteriyor.

Bitcoin 40.000 dolara ulaşabilir mi?

Dalgalanmanın ardından kritik seviyedeki BTC fiyatında boğalar güç kazanmaya devam ederse yakında 37.033,37 dolarlık direnç seviyesini test etmek için bir atılım gerçekleşebilir. Fiyatın bu seviyede tutulması piyasanın önümüzdeki haftalarda 38.082,91 dolarlık üst direnç seviyesini test etmeye çalışması için beklenen uygun zemini hazırlayacaktır.

Bitcoin

Aksine ayılar BTC boğalarını alt ederse fiyat ivme kaybedecek ve 36.000 dolarlık destek seviyesini test etmek için düşecektir. Dahası ayılar piyasaya hakim olmaya devam ederse BTC fiyatı değer kaybetmeye devam edecek ve bu ay 35.000 dolarlık alt destek seviyesinin yeniden test edilebileceğini gösterecektir.

coinpedia

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin