6 Haziran Cardano ve Ethereum Classic analizi: ADA ve ETC'de son durum
6 Haziran Cardano ve Ethereum Classic analizi: ADA ve ETC'de son durum

Bitcoin en yüksek seviyede, altcoinler için ne ifade ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa kapitalizasyonunun bir numaralı kripto parası olan Bitcoin, sektördeki baskınlığını savunmaya devam ediyor. CoinMarketCap’teki (CMC) BDI (Bitcoin Baskınlık Endeksi) bu yıl ilk kez yüzde 55’i vurdu, bu da altcoin sezonunun yakında gelmeyeceği anlamına geliyor.

Altcoinler

Şüphecilerin neredeyse her gün Bitcoin’in ölümünü tahmin etmelerine rağmen, her geçen gün BTC güçlenerek çıkmakta. CMC’de listelenen 2.000’den fazla token bulunuyor, BTC ise hala kripto para birimi piyasasında aslan payını elinde tutuyor.

1 Nisan’da, Bitcoin hakimiyeti yüzde 50’nin biraz üzerindeydi, ancak ayın sonunda yakalanan yüzde 55’lik rakam kripto kralı için çok daha iyi görünüyor. Bu, 2018’de başlayan trendin sadece bir devamıdır (Aralık’ta Bitcoin hakimiyetindeki düşüş piyasadaki keskin düşüşe bağlıydı).

Bitcoin’in altcoin mücadelesi

Bitcoin, ilk kripto para birimi olarak biliniyor, ancak çok sayıda Altcoin, 2012’den bu yana ortaya çıkan Litecoin, Namecoin ve Peercoin gibi kripto para şirketleri BTC’nin tahtını çalmaya çalışıyor. O sırada, Bitcoin hakimiyeti yüzde 95’ten daha fazlaydı. 8 Ocak 2017’de Bitcoin’in en yüksek seviyesi olan 20.000 ABD Doları’na ulaşmasının hemen ardından, hakimiyeti %32 gibi düşük bir değere geriledi.

Bitcoin spekülatif bir yatırım olmasına rağmen, hala 2018’de ayı piyasasında baskınlığının neden büyük ölçüde arttığını açıklayan altcoinlerden daha güvenli bir bahis olarak algılanmaktadır.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin