Bitcoin fiyatı düşüş baskısıyla mücadele ederken analistler potansiyel dip seviyelerini değerlendirdi!
Bitcoin fiyatı düşüş baskısıyla mücadele ederken analistler potansiyel dip seviyelerini değerlendirdi!

Bitcoin fiyatı düşüş baskısıyla mücadele ederken analistler potansiyel dip seviyelerini değerlendirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Durgun piyasa faaliyetlerinin ve karmaşık makroekonomik ortamın ortasında, Bitcoin’in (BTC) fiyatı son haftalarda hakim olan düşüş baskılarına yenik düştü.

Bu güçler, kripto para birimini bir kez daha 26.000 dolarlık psikolojik destek seviyesinden vazgeçmeye itti ve bu da önde gelen dijital varlık için önemli bir gerilemeye işaret ediyor.

BTC‘yi çevreleyen olumsuz duygu, zincir içi faaliyetlerine de yansıdı. Kripto davranış analiz platformu Santiment’in 28 Ağustos’ta vurguladığı üzere, Bitcoin’in zincir içi işlem hacmi son 3 yılın en düşük seviyesine önemli bir düşüş gösterdi.

Bu neye işaret ediyor?

Santiment, bu zincir içi verilerin BTC eşler arası ödemelerinin, döviz yatırma ve çekme işlemlerinin yanı sıra madenci harcamalarının sayısına dayandığını da sözlerine ekledi. Düşüş mutlaka düşüş eğilimine işaret etmese de “kesinlikle yatırımcı FUD’una işaret ediyor.”

Kriptoda FUD, “Korku, Belirsizlik ve Şüphe” anlamına gelir ve kripto topluluğu içinde yayılan, belirli bir varlık veya bir bütün olarak piyasa hakkında şüphe ve endişe yaratan olumsuz duyguları veya söylentileri temsil eder.

Yukarıdaki grafikten görülebileceği gibi, BTC ağ aktivitesindeki düşüş, 2022 ortasındaki zirveden bu yana %90’dan fazla önemli bir düşüşü temsil ediyor.

Bitcoin fiyat analizi

BTC, 26.013 dolar seviyesinde bulunuyor ve 24 saatlik değişken bir dönemde bu önemli eşiği geri aldı.

En büyük kripto paranın fiyatı geçen hafta neredeyse hiç değişmedi, ancak daha geniş bir piyasa gerilemesinin ortasında aylık grafikte %11’in üzerinde kayıp yaşadı.

Bitcoin daha da düşer mi?

Bu arada, kripto para analisti Ali Martinez Pazartesi günü yaptığı analizde, Proof of Work (PoW) Taban Fiyatlandırma Modeli ile ilgili tarihsel verilere atıfta bulunarak BTC’nin henüz dibe vurmamış olabileceği konusunda uyardı.

Analiste göre bu seviye şu anda 14.800 dolar seviyesinde bulunuyor ve bu da kripto para biriminin mevcut fiyatıyla karşılaştırıldığında %42’nin üzerinde potansiyel bir düşüşe işaret ediyor.

Bu model, kripto yatırımcıları ve analistleri tarafından ayı piyasaları sırasında potansiyel fiyat tabanlarını belirlemek için kullanılan bir konsepti ifade ediyor; ancak Martinez, 14.800 dolara düşüşe 20.900 dolarlık sağlam bir destek seviyesinin şiddetle karşı çıkacağını açıkladı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin