featured
Bitcoin, Dünyanın en değerli 15. para birimi

Bitcoin, Dünyanın en değerli 15. para birimi oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in piyasa değeri ABD vadeli işlem borsası CME’de listelenmeden hemen önce Cuma günü 300 milyar doların üzerine çıktı. Bu değeriyle Bitcoin, Dünyanın en değerli 15. para birimi oldu.

Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini Bitfinex borsasında gördü

Bitcoin,  Bitfinex’te Cuma günü bin dolarlık bir artış sonrası 18 bin 111 $ lık fiyatı ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin, Dünyanın en değerli 15. para birimi

Kaynak: BitcoinWisdom

Bithumb ve diğer Güney Koreli borsalar üzerindeki yüksek primler sayesinde küresel ortalama bitcoin fiyatını biraz yükseltti.

Bitcoin, Dünyanın en değerli 15. para birimi

Kaynak: CoinMarketCap

Yükseliş, büyük olasılıkla CME’de bitcoin listelemesinin piyasaya sürülmesi ile bağlantılı. CBOE’nin  bu hafta vadeli işlem yapmaya başmalasına rağmen, CME çok daha büyük, bu nedenle ürünlerinin kurumsal yatırımcılardan daha fazla ilgi görmesi bekleniyor.

Bitcoin, Dünyanın en değerli 15. para birimi

Dolaşımdaki fiziksel para birimlerinin değerini ölçen bir sınıflandırma yanı sıra likit mevduat ölçen M1’e göre Bitcoin, Dünyanın en değerli 15. para birimi haline geldi.

Bitcoin hem Hong Kong hem de Hindistan’ın dolaşımdaki para biriminden daha değerlidir ve Suudi Arabistan’ınkinden sadece birkaç milyar dolar geride. Bununla birlikte, bitcoin, ilk 10’a girmeden önce dik bir tırmanışla karşı karşıyadır; 10. nokta şu anda M1 para arzı toplamı 637 milyar dolar olan Kanada’ya ait.

Bitcoin, Dünyanın en değerli 15. para birimi

Kaynak: Jameson Lopp / CIA World Factbook

Şimdi, eleştirmenler, M1 sınıflandırmasının, bir para biriminin toplam değerlemesinin çok dar bir görünümünü sağladığı ve şu an bitcoinin karşılaştırılabilir boyuttaki diğer para birimlerine göre çok daha az likiditeye sahip olduğu gerçeğine işaret edeceklerdir.

Bununla birlikte, bu gerçeklerden vazgeçmekle birlikte, grafikte açıkça görülen bir şey var: kripto para birimleri artık göz ardı edilemeyecek bir varlık sınıfıdır.

CCN

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin