Ünlü analistten çok iddialı Bitcoin tahmini: “100 bin dolarlık koşu başlıyor!”
Ünlü analistten çok iddialı Bitcoin tahmini: “100 bin dolarlık koşu başlıyor!”

Bitcoin, dünyanın en büyük 9. para birimi oluyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haberlerde neredeyse her gün, Bitcoin’in Kardashian’larla karşılaştırıldığını ve günde birkaç kez Bitcoin kelimesini duyduğumuzu düşünürsek bu popülerliğin boşuna olmadığını anlayabiliriz. Ayrıca, şu anda rezerv bakımından Bitcoin’in dünyanın en büyük sekizinci para birimi olduğunu bilmek ilginizi çekebilir.

Crypto voices, tarafından sağlanan aşağıdaki grafik her şeyi söylüyor!

Bitcoin dijital altın

Altın, tedarik söz konusu olduğunda yine de çizelgeleri zirvede tutuyor olabilir, ancak hepimiz altın arzının sınırlı olduğunu ve depolama ve nakliye maliyetleri de dahil olmak üzere rafine etme işleminin bir miktar olduğunu ve kullanım ve bulundurma bakımından da büyük ölçüde düzenlendiğini biliyoruz. Eğer altın ve gümüşü sayarsak Bitcoin 11. sıraya geriliyor.

Diğer yandan Bitcoin merkezi olmayan bir para birimidir ve herhangi bir merkezi para otoritesi tarafından yönetilmemektedir ve bulundurulması ve saklanması oldukça kolaydır (cüzdanlarda!). Olay, grafikte yer alan diğer varlıklar ve para birimleri için de geçerlidir. Çoğu küresel ekonominin altında yatan bir varlık ya da ya da hizmetler (Birleşik Krallık gibi) veya üretim (Çin ve Japon ekonomilerinin durumu akla geliyor) tarafından yönlendiriliyor.

Bitcoin’in büyümesinin temel itici güçleri; kabul, sahiplenme ve kullanım. Global olarak kabul görmemiş iki yönlü bir varlık (hem para birimi hem de değer deposu olarak) olmak, 21. Yüzyılın “Altını” olması için kolayca Bitcoin’i ön plana çıkarıyor.

Başkan Putin’in Rusya ekonomisini doğru yönde nasıl güçlü tuttuğunu hepimiz biliyoruz. Rusya Devlet Başkanı olarak görev süresi boyunca yaptığı her şey, küresel olarak ne olursa olsun, Rusya ekonomisinin temellerinin daima güçlü kalmasını sağlamaktır.

Rus ekonomisi güçlü olsa da, petrol ve doğal gaza dayanmaktadır (çoğunlukla). Bu nedenle, petrol endüstrisinde ne olursa, Rusya’yı etkilemektedir. Ruble bu nedenle bu kısıtlamalar ile sınırlıdır.

Ancak Bitcoin değil!

Bitcoin’in neden Rusya’dan (ve hatta altından!) daha büyük olduğunu görebiliyor musunuz? Bitcoin, değeri bakımından en hızlı büyüyen varlıklardan biri olma geçmişi ile büyümeye bu hızla devam edebilirse, önümüzdeki on yılda çok şey değişecek.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir