Bitcoin devler arenasında: İki devlet arasında kripto ile ticaret başladı
Bitcoin devler arenasında: İki devlet arasında kripto ile ticaret başladı

Bitcoin devler arenasında: İki devlet arasında kripto ile ticaret başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Şubat Perşembe günü, Arjantin ve Paraguay, Bitcoin üzerinden bir ihracat anlaşması imzaladı. Paraguay, Bitcoin kullanarak Arjantin’den 7.100 dolar değerinde böcek ilacı ve ilaçlama ürünleri satın aldı.

Bitcoin, Bitex aracılığı ile işlendi

Satın alma BTC ile gerçekleştirildi ve daha sonra tarım kimyasallarının ödemesi için Arjantin Pezosu’na dönüştürüldü. Ödemeler, bir Latin Amerika finansal servis sağlayıcısı olan Bitex aracılığıyla yapıldı.

Bitex’in genel pazarlama müdürü Manuel Beaudroit’e göre, şirket Arjantin hükümetinin 15.000 dolardan az olan mal ve hizmetlerin ihracatını kolaylaştıran Exporta Simple programının bir parçası. Bitex ise bu tür anlaşmalar için sınır ötesi ödemeleri daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Bitex daha önce Arjantinli banka Masventas tarafından başlatılan bir kripto projesine katılmıştı. Mayıs 2018’de Masventas, bankalar arasında küresel olarak kullanılan SWIFT ödeme sistemine alternatif oluşturmayı düşündüğünü açıklamıştı. BTC işlemlerini desteklemek için gerekli ekosistemi sağlamak üzere Bitex ile anlaşmaya varıldı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin