Bitcoin düşüyor! İşte piyasa analistlerinin yeni BTC hedefleri
Bitcoin düşüyor! İşte piyasa analistlerinin yeni BTC hedefleri

Bitcoin yılın en düşüğü 5.800 doları gördü: Sebepleri ve olası trend dönüşü ne zaman gerçekleşir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018’de kan kaybetmeye devam eden ve önde gelen kripto para olan Bitcoin, yılın en düşük seviyesini görerek 5.885,41 doları gördü. Ve hala düşüşler devam edecek gibi gözüküyor. Bu çeyrekte Bitcoin fiyatının neredeyse yüzde 50’lik bir fiyat düşüşüne şahit olduk. 6 ay önce ise Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık olarak yüzde 75 oranında bir düşüş yaşamıştı. Bitcoin düşüş nedenleri ve olası bir geri dönüşün ne zaman yaşanabileceği ise piyasa tarafından oldukça merak edilen bir konu olarak duruyor.

Uzmanların, alıcıların ve satıcıların hepsinin pazarı kontrol eden faktörler üzerinde kendi teorileri bulunuyor. Piyasalar aşırı dalgalanma gösteriyor.  Kripto traderları genellikle duygularına göre hareket ediyor. Ve finans uzmanlarının güvendiği tüm geçici geri dönüşler bu dönemde bir bir erteleniyor. Bunun yanında yıl boyunca Bitcoin düşüş nedenleri arasında gerçek dünya faktörlerinin de bulunduğunu göz ardı edemeyiz.

Bitcoin düşüş nedenleri arasında gösterilen Mt. Gox piyasayı devamlı rahatsız etti

Şimdinin efsanevi Mt. Gox, siber saldırılar ve onu takip eden tüm FUD, bu yıl pazarın kan kaybetmesine yol açan ana nedenler oluyor. Tüm bunların yanında, emlak sektörü aracılarının kaygısı Bitcoin ve Bitcoin Cash’de devasa satışların gelmesine neden oldu. Birkaç ay boyunca bu sektörde ortalama 36.000 Bitcoin ve 34.000 Bitcoin Cash satışı gerçekleşti. Bu da muhtemelen piyasanın şubat ayında 6.000 doların altına düşmesinin ana sebebini oluşturdu. Öfkeli traderlar ise sosyal medyada piyasanın esasen kullanıcılardan çalınan Bitcoin ile manipüle edildiğinden bahsettiler.

2018 yılında şimdiye kadarki borsalara yönelik saldırıların sıkıntısının yaşanmadığını söyleyebiliriz. Ve bunların her biri, hack’in boyutuna ve ciddiyetine göre kendi paylarına göre fiyat düşüşlerine neden oldu. Yeni yılın hemen ardından başlayan Japon borsası Coincheck’den, 534 milyon dolar değerinde NEM tokenin çalınması piyasada herkesin ağzını açık bıraktı. Her ne kadar hack’in etkileri piyasada hissedilse de, Coincheck’in müşterilerine geri ödeme planlarını kısa sürede açıklaması, ilk darbeyi yumuşattı.

Coincheck saldırısı, dünya çapında düzenleyici kurumların odağını siber saldırılarına neden olan zayıf güvenlik konusunda önlem almaya itti. Ancak alınan mevcut önlemler, siber korsanların daha fazla dijital varlığı hortumlamasını engelleyemedi. Ocak ayından beri en az dört büyük hack olayı yaşandı. En son yaşanan siber saldırı ise Güney Kore’nin en büyük kripto borsası Bithumb’da yaşandı.

Bithumb’un genel piyasa etkileri, kısmen borsanın hızlı hareket etmesinden dolayı ve Coincheck’in müşterileri için çalınan 30 milyon dolarlık geri ödemeyi vaat etmesi ile sınırlı kaldı. Etkisi Kısmen de olsa, insanlar, Litecoin’in kurucusu Charlie Lee’nin CNBC’de söylediğini dikkate aldı:

 “Bir banka soygunu olur ve altın çalınırsa, bu altın fiyatını etkiler mi?”

Yıl içinde Sermaye kazancı vergileri Bitcoin’i ve piyasayı oldukça etkiledi

Fundstrat Global Associates’den kripto yatırımcısı Tom Lee, yılın başlarında Bitcoin fiyatındaki dik düşüşün, 25 milyar dolarlık kripto varlık vergisini ödemek için Bitcoin milyonerlerinin coin satmasının bir etkisi olduğunu iddia etti. 15 Nisan’da vergi ödeme tarihi geçtikten sonra Bitcoin’in yükseleceğini söylemişti. Bu kısa vadeli tahmini, vergi ödemelerinin sona ermesi sonrası Bitcoin’in 8.500 dolardan yaklaşık 10.000 dolara çıkması ile kısmen gerçekleşti. Sonrasında ise yeni gelişmelerin etkisi ile Bitcoin fiyatı Mayıs ayının ortasına kadar 8,000 dolar seviyesine geri geldi.

Bu yukarıda saydıklarımız Bitcoin fiyatını etkileyen sayısız sebepten piyasa tarafından en çok dikkate alınanları. Ve bu gelişmeler son 6 ayda Bitcoin ve Kripto para piyasasını olumsuz etkiliyor. Piyasada bu tür olumsuz gelişmelere şahit olsak da, piyasa ilgisinde gelinen şu nokta, olumsuz düşüncelere sahip kişi ve kurumların bahsettiğinin aksine Bitcoin’in patlaması kolay bir balon olmadığını kanıtlıyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin