Bitcoin dalgalanması: BTC düzeltme yaşıyor ve yönünü arıyor
Bitcoin dalgalanması: BTC düzeltme yaşıyor ve yönünü arıyor

Bitcoin dalgalanması: BTC düzeltme yaşıyor ve yönünü arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, altcoin’lerin nefes almasını ve kaslarını gevşetmesini sağlamak için inanılmaz momentumunu yavaşlattı. Ethereum ve Ripple gibi belli başlı altcoin’ler, Bitcoin’in 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştığı günlerde küçük kazançlar üzerinde durmaya istekli. 9.300 dolarlık duraklamayla, trader’lar, 8.500 dolar desteğinin ne zaman geri çekileceğini (son birkaç ay içinde Bitcoin fiyat hareketine tanık olan bir eğilim) tahmin etmekten vazgeçti.

Bitcoin yükseliş trendi devam ediyor

4 saatlik grafiğe baktığımızda, Mart ayında işlem gören düşük seviyelerden Bitcoin’in daha düşük ve yüksek bir desen elde ettiğini görüyoruz. Baştaki düzeltme, ana destek hattı olarak çalışmaya devam eden bir eğilim çizgisinin üzerindedir. Ayrıca, Mart ayının başından itibaren Bitcoin, günlük 50 Basit Hareketli Ortalama’nın (SMA) ve günlük 100 SMA’nın üzerinde işlem görmektedir.

Bu arada, Bitcoin 9.000 dolarlık aradan sonra 9.317 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bir sonraki direnç hedefi 9.400 dolara dayanıyor, ancak analistler BTC/USD’nin bir sonraki hareketinin 9.000 doların altına çekileceğini ve hatta 10.000 dolara doğru yükseliş trendini tersine çevirmeden önce 8.500 dolarını test edeceklerini söylüyorlar.

Hedef, 9.800 dolar

Yazım sırasında beklenen senaryo gerçekleşti ve Bitcoin aniden 9.300 dolar seviyesinden 8.900 dolar seviyesine düştü. Ancak düzeltmenin sonlandığına dair güçlü hareketler gözükmüyor. Aksine, eğer teknik seviyeler şu anda olduğu gibi kalırsa, Bitcoin bir düzeltme öncesinde sığ kazançlar için hazırlanıyor. Ayrıca, 9.400 doların üstüne çıkarsa, bir Fundstrat analisti tarafından tahmin edildiği gibi 9.800 dolara doğru başka bir ralli görebiliriz.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin