Bitcoin.com CEO'su Roger Ver: “İçsel bir değer diye bir şey yok.”

Bitcoin.com CEO’su Roger Ver: “Bitcoin’in içsel bir değeri yok.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlardaki bir tartışmada, Bitcoin.com CEO’su Roger Ver, Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee ile Bitcoin’in çeşitli yönleri hakkında konuştu. Tartışmada, Bitcoin ve içsel değeri gibi çeşitli konular ele alındı.

Charlie Lee: “Bitcoin size harcamalarda engellenemeyen bir şey veriyor.”

Tartışmaya Charlie Lee, Bitcoin’e içsel bir değer veren dört önemli yön hakkında konuşarak başladı. Sansür direnci, işlemin değişmezliği, üretim maliyeti ve sabit para arzı dört önemli faktördü. Charlie, Bitcoin’in içsel değeri hakkında konuşmaya “Bitcoin’in kendinden değerli bir değeri olduğunu” belirterek başladı. Ayrıca Charlie, Bitcoin’in sansür konusunda dirençli olduğu belirterek şunları söylüyor:

Size harcamalarda engellenemeyen bir şey veriyor.

Charlie ayrıca, işlemin değişmezliğinin, tersine çevrilemeyecek veya geri alınamayacak işlemler yapmamıza izin verdiğini ekliyor. Charlie, konuya yönelik şunları söylüyor:

Üretimin maliyeti sahteciliğe izin vermez ve başka bir şey yaratmak için bir şey yaratır.

Bitcoin.com CEO’su Roger Ver: “İçsel bir değer diye bir şey yok.”

Ayrıca Charlie, sabit para arzının Bitcoin’in değersizleşmemesine izin verdiğini söylüyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Harcamaya engel olamayan, geri çevrilemez, geri alınamaz, sahtelenemez ve değersizleştirilemez yeni bir paranız var. Bitcoin’in bu dört özelliği onu çok değerli kılıyor.

Roger’in farklı bir görüşü var ve Bitcoin’in içsel değeri olmadığını savunuyor. Ona göre, Bitcoin’in değeri sadece kripto parayı kullanan kişinin aklındadır. Roger, konuya yönelik şunları söylüyor:

İçsel bir değer diye bir şey yok. Değer, nesnenin kendisinde değil, davranıcının aklında.

Tartışmayı içsel değer tanımına katılmamakla sonlandırdılar. Roger’a göre, Charlie’nin Bitcoin ekonomisine olan bakışı tamamen yanlış.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin