9 Kasım Bitcoin Cash (BCH) ve Basic Attention Token (BAT) fiyat analizi
9 Kasım Bitcoin Cash (BCH) ve Basic Attention Token (BAT) fiyat analizi

Bitcoin Cash hard forku: Cobra fikrini değiştirdi BCHSV’yi destekleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Bitcoin Cash hard forku uzun zamandır planlanan bir projeydi. Bu hard fork ile toplumun sunduğu özellikler kendi aralarında ayrılacak. Öncelikli öneriler arasında Bitmain CEO’su Jihan Wu’nun ve Bitcoin protokolünün uygulanmasında vizyonunu gerçekleştiren Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright’ın desteklediği Bitcoin ABC yer alıyor.

Bununla birlikte, Ağustos ayı sonlarında, beklenmedik bir rakip daha oyuna dâhil oldu. Bitcoin.org web sitesinin anonim işleyicisi olan Cobra, Bitcoin Cash desteğini açıkladı ve ayrıca Bitcoin Cash Blockchain’i için bir uygulama yayınlayacağını duyurdu.

Cobra ayrıca, büyük bir kripto para ticaret platformunda “BCH” sembolünü kullanmaya devam ederek, mevcut Bitcoin Cash iş gücünün yüzde 25’lik bir hash gücü için söz verdi. Böylece BCH’yi ödeme kabulünde kullanan işletmeler ve diğer şirketler için güvenli bir seçenek sunacak şekilde ayarlandı. Cobra lansmanı sırasında ise şunlar söylendi:

Cobra Client tarafından uygulanacak olan Bitcoin Cash, gerçek Bitcoin Cash’tir. Bitcoin Cash’in (ABC ve nChain) diğer tüm sürümleri aldatmacadır ve tartışmalı değişiklikler yaparak toplumun fikir birliğine karşı çıkmaktadır.

Bununla birlikte, Cobra şu anda BCH topluluğunda Craig Wright/Coingeek anlaşmazlığında desteğini değiştirdi. Daha açık bir ifade ile Wright Bitcoin Cash’in “Satoshi’nin Vizyonu” versiyonunu zorluyor ve mevcut 32MB’den 128MB’ya blok büyüklüğünde bir artışla orijinal Bitcoin 0.1.0 protokolünde kilitlenmeyi hedefliyor. Bu, Blockchain’in ölçeklenebilirliğini arttırmak anlamına geliyor. Cobra’nın bugünkü twiti ise şu şekildeydi:

Yaklaşan Bitcoin Cash forkunda, Bitcoin SV için çalışıyorum ve desteğim bu yönde olacak. Aynı anda çok fazla yeni özellik eklemeyi bırakmalıyız ve Bitcoin SV, uyguladığı protokol ile en az değişikliği yapan proje. Bireyleri dikkate almalıyız ve sadece teknolojiye odaklanmalıyız.

Ayrıca, Bitmain’in Bitcoin Cash topluluğunu kontrol edip manipüle ettiğini iddia ederek bunu”Çin tekeli” olarak adlandırdı ve şunları ekledi:

Blockstream’in daha güçlü bir versiyonu olmaya çalışıyorlar ve @deadalnix sadece onların kuklası. Fikir birliği olmadan değişim yapmaya çalışıyorlar. BITMAIN kontrolünden ücretsiz Bitcoin Cash kullanımına geçelim ve tekrar Bitcoin Cash kullanıcılarına geri dönelim.

Bitcoin Cash hard forku 15 Kasım’da

Ancak, SV’nin “bozulması” durumunda, başka bir fork çözümü olduğunu da dikkat çekti. Bu, Bitcoin Cash’in, ABC’nin vizyonuna göre, Bitmain tarafından desteklenen akıllı bir sözleşmeli platform olan Wormhole’u uygulamak olduğu bir zamanda ortaya çıktığı görülüyor. Aynı zamanda, Canonical Transaction Ordering ve OP_CHECKDATASIG ile birlikte, Bitcoin Cash’in bugün olduğundan daha fazla ölçeklenebilir hale gelmesi için temel oluşturuyor.

Hard forkun UNIX zaman bilgisi 1542300000’da (15 Kasım) gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bir hard fork, tokenlerin çoğalmasına neden olacak. “BCH” sembolünün kimde kalacağı görülecekken Nakamoto Consensus’un en uzun zinciri devam edecek.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin