4 kripto para
Bu 4 kripto para bir haftada yüzde 100’ün üzerinde arttı

Bitcoin bu dirençleri geçerse yükseliş trendine girebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, haftayı ABD seansında önemli bir hareket olmadığı takdirde 7.000 doların üzerinde kapatacak gibi duruyor. Kritik bir destek bölgesi oluştu, ancak bunun yanında BTC’nin dolar karşısında birden çok direnç seviyesi hala gündemde.

Bitcoin direnç seviyeleriyle karşı karşıya

BTC, haftayı tam olarak Pazartesi günü başladığı yerde bitirecek şekilde tamamlayacak gibi. Haftanın ortasında 6.500 dolar alanından gelen hızlı ve toplu olarak alımlar, kripto para fiyatını tetikleyerek 7.000 doların üzerine geri yükselmesine neden oldu.

O zamandan beri bir miktar geri çekilme söz konusu ancak şu an BTC’nin 7.150 dolar civarında konsolide olduğunu görüyoruz. Uzun vadeli eğilim hala düşüş yönlü ve en önemli nokta Bitcoin’in geçen ay iki kez kritik destek noktasından dönmesi diyebiliriz.

Şimdi, 6.500 dolarlık destek bölgesi savunulduğu için direnç bölgeleri hakkında konuşabiliriz.

Bitcoin, mevcut fiyat seviyelerinin üzerinde yükselişe geçmeden önce aşılması gereken çok sayıda direnç bölgesi bulunuyor. Kripto analisti ‘fil₿fil₿, BTC’nin hala karşı karşıya olduğu bu dirençleri şu şekilde çiziyor:

7,500 dolarlık bölge şu anda güçlü bir direnç gösteriyor, çünkü geçen ay yalnızca bir kez kırıldı ve bunun üzerinde işlem görmedi. Analist, şimdi 7.000 doların altında yeni bir test olabileceğini düşünerek düşüş ön görüyor.

Direnç noktalarını konuşmadan önce yeterli sıçrama için 6800-900’e geri çekilme görülebilir.

Ayrıca, Bitcoin yılı 7 bin doların üzerinde bitirirse, 2018’in sonundan bu yana fiyatın iki katına çıkacağı gözlendi.

Boğa sezonu ne zaman?

Bitcoin’in 2020’ye bakışı genel olarak yükseliş yönlü ve bu düşünceye katkıda bulunan birkaç faktör var.

Uzun vadeli desteğin tutulması ilk faktör iken, yaklaşmakta olan ödül yarılanması bir başka yükseliş yönlü beklentiyi oluşturuyor. Şu an dip seviyenin 6,500 dolarda test edildiğine dair güçlü bir ihtimal var, ancak bir ya da iki kez daha onaylaması gerekiyor.

Bitcoin halving FOMO’suyla yeni yılda toplanmaya başlayabilir, zira sektör analistleri, geçmiş fiyat hareketlerine baktığında olayın ardından önceki büyük rallilerin gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

BTC fiyatlarında arz ve talep daha büyük etkiye sahipken, stok akışı, enflasyon ve Bitcoin enerji değeri gibi ekonomik prensipler 2020’de dikkat edilmesi gereken diğer göstergeler olarak ön plana çıkıyor.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin