11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı
11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı

Bitcoin zorluğu son çeyrekte yüzde 60 büyürken madencilik yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni veriler, Bitcoin (BTC) madencilik zorluğunun 2019’un üçüncü çeyreğinde yüzde 60 arttığını gösteriyor.

Bitcoin ölçümleri oyunda büyük rekabet olduğunu gösteriyor

Tanınmış analist Kevin Rooke, 19 Eylül’de geçmiş verileri ve gelecek tahminlerini Twitter’da yayınlayarak, zorluğun 2016’dan bu yana her çeyrekte ortalama yüzde 42 oranında büyüdüğünü söyledi.

Bitcoin ayı piyasasının en derin dönemi 2018 yılının dördüncü çeyreği sonrasında büyüme, istikrarlı bir şekilde gerçekleşti. Bu yılki artışlar, bir önceki döneme göre neredeyse dikey şekilde gerçekleşti.

“Bu çeyrekte, zorluk için yüzde 60 büyüme öngörülüyor ve ikinci çeyrek sona erdiğinde zaten tüm zamanların en yüksek seviyesindeydi.

Bitcoin difficulty all-time chart
Kaynak: Blockchain

Zorluk (Difficulty), Bitcoin işlemlerinin bloklarını doğrulayan ve blok ödüllerinin kilidini açan karmaşık denklemleri çözmek için gereken çabanın miktarını ifade eder.

Bitcoin ağında rekabet ne kadar fazla olursa, zorluk o derece artar; tersine bir ilgi eksikliği katılımı teşvik etmek için zorluğunun azalmasına neden olur.

Bitcoin (BTC) ölçümleri her zamankinden daha güçlü

Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi, Bitcoin madencilik zorluğu bu yıl beklentileri aşan temel teknik göstergelerden sadece bir tanesi.

Sadece bu hafta, yine tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan Bitcoin hash rate oranı görüldü. Bitcoin Hash oranı, ilk kez saniyede 102 kentilyonu geçti.

Bitcoin destekçilerine göre, bu ilerleme Bitcoin fiyatlarında benzer bir artışın öncüsü. Bununla birlikte üçüncü çeyrekte şu ana kadar pazarda önemli bir hareket görülmüyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin