Bitcoin neden yükseldiği gibi geri düştü? 2 sebebi var
Bitcoin neden yükseldiği gibi geri düştü? 2 sebebi var

Bitcoin (BTC) vadeli işlem emir defteri patladı: Bakkt’tan yeni rekor ve 400 Milyon dolarlık tasfiye

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün kripto para tarihindeki en yüksek yüzdelik artış gerçekleşti. Bitcoin fiyatı dün birkez daha tarih yazdı. Önceki iki dalgalanma 2011 yılında Bitcoin henüz bu kadar bilinmiyorken kaydedilmişti.

Sekiz yıl sonra, Bitcoin saygın platformlarda işlem gören küresel bir finansal araç haline geldi. CME, Bakkt, LedgerX, vb. Bitcoin’de işlem yapma opsiyonları için düzenlenmiş platformlar olarak ortaya çıktı.

CME’de Bitcoin Vadeli İşlem sözleşmelerinde bildirilen işlem hacmi 43.000 BTC. Vadeli işlem piyasası ayın son Cuma günü kapanırken, hafta sonu boyunca fiyat artmaya devam ediyor.

Bakkt Cuma günü işlem hacminde yeni bir rekor kırdı ve lansmandan bir ay sonra 1000 kontratı aştı.

Şu anki yükseliş büyük bir dalga gibi geldi. Bu yükseliş, iki gün önce meydana gelen önemli bir düşüş sonrası geldi. Bu nedenle, fiyattaki oynaklık birçok piyasa oyuncusunu Bitcoin ticaretine çekti.

Kapanan short (satış) pozisyonları ne durumda?

Altı aydan kısa bir süre içinde, Bitcoin’in fiyatına karşı iki short (satış) baskısı görülürken kelimenin tam anlamıyla ayılar piyasaya hakim olmuştu. Görüldüğü üzere, yüzde 36’nın üzerindeki büyük artış, kısmen 9400 $ seviyesinin üzerindeki kırılmaya katkıda bulundu. Bu aynı zamanda saatlikte 900 dolarlık en uzun mumun görmemizi sağladı.

BitMEX short emirlerinde yüzde 50 düşüşe de tanık olduk.

btcusd short on bitfinex

Verilere göre, BitMEX’te tasfiye edilen toplam short pozisyon miktarı, yaklaşık 410 milyon dolar. Short pozisyon kapanması, BTC fiyatının 10,350 dolardan yüksek miktarda alımlarını artırdı.

Bitcoin long/short ilgisi ve baz durumu

Bitcoin’e olan ilgi, Bitfinex ve Okex gibi büyük kripto borsalarında yüzde 80’in üzerine çıkmıştı. Okex’te long/short oranı 1,9; bu, short emirlerinin neredeyse iki katı. Bununla birlikte, en iyi tüccarlar arasında long ilgisi yaklaşık yüzde 10 azaldı. Şu anda, Okex’teki ilk 100 yatırımcı, long/long oranına göre başa baş durumda.

Okex’teki BTC temeli, muazzam şekilde 54 dolara yükselerek büyük bir long emir sinyali veriyor. Vadeli işlem ve piyasadaki spot fiyatlar arasındaki mevcut fark ise 36,25 dolar.

Bu nedenle, Bitcoin alım fırsatı söylemi, vadeli işlemler piyasasında da yankılanıyor gibi görünmekte. Ayrıca, tüccarlar önümüzdeki birkaç gün içinde volatilitenin artmasını bekleyebilir.

coingape

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin