Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?
Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?

Bitcoin (BTC) toparlanıyor: Peki bu olumlu performans neye işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 24 saatlik süreçte, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yükselmeye başladı ve 3.500 dolar değerinin üzerinde hızlı bir şekilde toparlanıyor. Olumlu performansa rağmen, analistler hala bir destek alanında olduğumuzu ve daha düşük seviyeleri görebileceğimizi belirtiyor.

Bitcoin (BTC) iyileşme sinyalleri veriyor

Yazım sırasında Bitcoin, %3,3 oranında artışla 3.600 dolardan işlem görüyor. Son zamanlardaki yükselişine rağmen, BTC son iki haftada yaklaşık %6,3 oranında düşüş gösterdi. Son 30 günde, lider kripto para birimi değerinin yaklaşık %46’sını kaybetti.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Özellikle, yaklaşık bir yıldır süren kripto parası piyasası çöküşü büyümenin benimsenmesini engellemeyi başaramadı. Danimarka’daki 1.500 restoran yakın zamanda bir online yemek portalı üzerinden Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başladı. Dahası araştırmalar, serbest çalışanların yaklaşık %40’ının kripto para kullanmalarını, aracı olmaması ve uluslararası işlemlerde kullanım kolaylığı nedeniyle tercih ettiğini gösteriyor.

Fiyat düşüşü, kripto para birimi sektörünü etkilemedi

Fiyat düşüşü, aynı zamanda kripto para birimi sektörünü de etkilemedi. Morgan Creek Digital geçenlerde bir “Buffett Bet 2.0” yaptı. Morgan Creek Dijital kurucusu Anthony Pompliano, Bitcoin’in son 10 yıldır S&P’den daha yüksek performans gösterdiğini ve gelecek 10 yılda da bunun üzerinde bir performans sergileyeceğini vurguluyor. Ayrıca bazı analistler, 2020’de yaşanacak halving olayı yaklaşırken Bitcoin satın almak için en iyi zamanın şimdi olduğunu öne sürüyor.

eToro’daki kıdemli analist Mati Greenspan verdiği bir demeçte, 3.500-3.000 dolarlık bir bölgenin kripto para birimini desteklediği düşünüyor. Ancak analiste göre, BTC’nin hala 3.000 dolara ya da hatta bunun altına düşmesi olası.

“Geçmiş performans gelecekteki sonuçların bir göstergesi değil.”

Greenspan konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Grafik analizi sadece bize hangi fiyat seviyelerinin izlenmesiyle ilgili son verileri verir. Ancak, geçmiş performans gelecekteki sonuçların bir göstergesi değil.

Bitcoin büyümesine rağmen, son 24 saatlik dönemde en iyi performans gösteren kripto para birimi değil. İlk 10 kripto para arasında %10’luk artışıyla EOS dikkat çekiyor. Piyasadaki birçok kripto para yeşil alanda işlem görüyor. Bu olumlu fiyat performansları ile kripto para piyasasına yaklaşık 5 milyar dolar eklendiği görülüyor.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin