Dolandırıcılar sahte kripto borsalarıyla Discord kullanıcılarını hedef almaya başladı
Dolandırıcılar sahte kripto borsalarıyla Discord kullanıcılarını hedef almaya başladı

Dikkat: Yeni bir Bitcoin ve kripto para dolandırıcılığı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir Bitcoin ve kripto para dolandırıcılığı, Güney Koreli sakinlerden 18,5 milyon dolar çaldı. Üyeler, sıradan üyelik için 288 dolar ve premium üyelik için 864 dolar ödedi. Ponzi programı 200 ofise sahip olacak şekilde büyüdü.

Bitcoin firması dolandırıcı çıktı

Güney Kore’de yaklaşık 56.000 kişi paralarını kripto para birimi dolandırıcılığına yatırdı. Polise göre yatırımcılar 18,5 milyon dolar kaybetti. Bugün Kore JoongAng Daily’de yayınlanan bir raporda, Seul Özel Adli Polis Bürosu Kamu Güvenliği Bürosu’ndan yetkililer, bir Bitcoin firmasının ve çevrimiçi bir ticaret sitesinin CEO’larını gözaltına aldı. CEO’lar Lee ve Bae soyadı kullanılarak tespit edildi. Ayrıca, aldatmacaya bağlı on kişi de tutuklandı.

2018’de Güney Kore’nin başkenti Seul’ün Gangnam bölgesinde yer alan “yalnızca üyelere ait” bir ticaret sitesi ve kripto para birimi borsası başlatıldı. Raporda, polisin Ponzi şemasını bulmak için yapay zeka kullanan bir araştırmacı aracı kullandığı belirtiliyor. Ponzi programı 200 ofise sahip olacak şekilde büyüdü. Raporda, planın esas olarak kripto para birimleri konusunda az bilgisi olan insanları hedef aldığını belirtiliyor. Platformun üyelerinin çoğu büyük yaş grubundaki insanlardı.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin