Bitcoin (BTC), günlük madencilik gelirleri yükseliyor!
Bitcoin (BTC), günlük madencilik gelirleri yükseliyor!

Bitcoin (BTC), günlük madencilik gelirleri yükseliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Verilere göre, işlem ücretlerinde artış gözlemlendiğinden Bitcoin günlük geliri geçen hafta 60 milyon dolara kadar yükseldi. BTC madenciliği hash oranı, işlem ücretlerinde bir artışla birlikte geçen hafta daha da yükseldi. Bu artış, BTC madencileri için daha yüksek gelire katkıda bulundu. Madencilik hash oranı, ağa bağlı toplam bilgi işlem gücü miktarını ölçer.

Madenciler olarak adlandırılan doğrulama düğümleri, birbirleriyle rekabet etmek için bilgi işlem güçlerini kullanır ve işlemleri imzalama imkanı elde eder. Karşılığında, Bitcoin’de blok ödülleri ve işlem ücretleri alırlar.

Daha yüksek hash oranına sahip bir kripto ağı daha iyi performans gösterir. Ayrıca, yüksek hash oranı, ağda çok sayıda düğüm bulunduğuna işaret ettiğinden daha güçlü bir güvenliğe sahip ve bu da ağın daha güvenli hale gelmesine neden olur.

Bitcoin Mining Hashrate
Bitcoin hash oranının geçen yıl içinde nasıl değiştiğini gösteren bir grafik.

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, Bitcoin hash oranı bu yılın Temmuz ayından bu yana kademeli olarak artmaya devam ediyor. Şu anda, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmaktan sonra %12 oranında düştü. Son ATH’ye Mayıs’ta ulaşıldı. Gösterge, Çin’in küresel hash oranının büyük bir bölümünün bulunduğu ülkede madencilik üzerindeki baskıları nedeniyle çöktü.

Aşağıda, bu hafta için Bitcoin madenci geliri ile ilgili tüm verileri gösteren bir tablo yer alıyor.

Bitcoin Miner Revenue

Geçen hafta zincir üstü işlem talebinde bir artış görüldü ve bu da günlük ücretlerde %19’luk bir yükselişe neden oldu. Bununla birlikte, toplam madenci gelirleri, geçen haftaya göre %1,97 artışla 60 milyon dolar seviyesinin hâlâ üstünde yer alıyor.

Bu artış, hafta boyunca yükselen Bitcoin fiyatları nedeniyle gelen daha iyi blok ödüllerinden kaynaklanıyor. Blok üretim oranı da hafta boyunca yüksekti, bu da madencilik zorluğunun bu hafta sonu başka bir yükseliş görebileceği anlamına geliyor. Bu, art arda 9. yukarı zorluk ayarı olacak.

Yazım sırasında, Bitcoin’in fiyatı %5 artışla 65 bin dolar civarında işlem görüyor. Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC’nin fiyatındaki eğilimi gösteriyor.

Bitcoin Price Chart

bitcoinist

 

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin