Bitcoin (BTC) direncin altında konsolidasyon aşamasına devam ediyor
Bitcoin (BTC) direncin altında konsolidasyon aşamasına devam ediyor

Bitcoin (BTC) direncin altında konsolidasyon aşamasına devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı, 25 Ocak’taki ilk yükseliş reddinden bu yana konsolide oluyor. Kısa vadeli Bitcoin trendinin yönü net değil, ancak 33.700 $ alanına doğru bir sıçrama en olası senaryo gibi görünüyor.

Bitcoin’de (BTC) kararsızlık sürüyor

25 Ocak’taki geri dönüşten sonra, BTC, uzun bir fitil ve biraz yükselişle kapanışa sahip bir mum çubuğu oluşturarak biraz güç gösterdi. Bununla birlikte, her iki taraftaki fitiller bir kararsızlık işareti olarak kabul edilebilir. Bu, tek yönde önemli bir hareketten önce daha fazla konsolidasyon anlamına geliyor.

Teknik göstergeler düşüş gösteriyor ve BTC, 33.700 $ ‘lık direnç alanının hemen altında işlem görüyor. Tersine, en yakın destek alanı 29.000 $ olarak bulunuyor.

BTC günlük

Direnç seviyelerini test etme olasılığı

Bitcoin, genellikle düzeltici bir yapı olan paralel bir azalan kanalda işlem görüyor. Şu anda, BTC, kanalın ortasından ve bu noktaya kadar birçok kez doğrulanmış olası bir azalan direnç çizgisinden dirençle karşı karşıya.

Hem dirençleri aşmak hem de kararlı bir şekilde kırılmak için BTC’nin 33.200 doların üzerine çıkması gerekecek. Teknik göstergeler yavaş yavaş yükselişe geçiyor ancak henüz bir kırılma olasılığını doğrulamadı.

BTC azalan direnç çizgisi

İki saatlik grafik, RSI bir miktar yükseliş eğilimi yarattığı için tersine dönme işaretleri gösteriyor. Bir kırılma veya bozulmaya karar vermeden önce BTC’nin en azından direnç çizgisini bir kez daha denemesi mantıklı olacak.

BTC kısa-dönem

BTC Dalga Sayısı

Uzun vadeli sayım düşüş eğilimindeyken, 28.000 $ ‘a doğru düşüş öngörüsüyle, orta vadeli sayı, BTC hedefe doğru düşmeden önce başka bir yukarı hareketin muhtemel olduğunu gösteriyor.

En iyi durum senaryosu, C alt dalgasının (turuncu) 38.000 $ ‘dan kanalın tepesine kadar yükselmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte, hareket hala ilk aşamasında olduğu için alt dalganın daha düşük bir seviyeye ulaşması tamamen mümkündür.

Hareketin en kolay fark edilebilen kısmı dünden beri düzensiz düzlükler, ki bu da BTC’nin henüz düzeltme yapmadığını gösteriyor. Bu nedenle, potansiyel olarak bir kez daha yükselmeden önce BTC’nin dünün düşüklerini denemesi de mantıklı olur. Yukarıda bahsedilen C alt dalgasının bir bitiş köşegeni olması çok muhtemel.

BTC

Sonuç

Trendin yönü net olmasa da, en olası senaryo Bitcoin’in önemli bir düşüş gerçekleşmeden önce bir kez daha sıçrayacağını gösteriyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin