Bitcoin (BTC) bir kırılmanın eşiğinde ama hangi yöne?
Bitcoin (BTC) bir kırılmanın eşiğinde ama hangi yöne?

Bitcoin (BTC) bir kırılmanın eşiğinde ama hangi yöne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yılda Bitcoin’de (BTC) neler olup bittiğini bilmeden ticaret yapmak muhtemelen oldukça zordu. Risk faktörleri artmaya devam ederken bile meseleleri daha da ilginç hale getiren altın aniden düştü, Bitcoin büyük bir yükseliş patlaması yaşadı ve sonunda geçen Cuma 42.000 $ seviyesini gördü.

Ancak bu hafta Bitcoin (BTC) hızlıca geri çekilme başladı ve bir noktada, bir miktar alıcı desteği bulmadan önce geçen haftaki kırılmanın büyük bir kısmı geri alındı.

Bu sıçrama şimdi bir sıkışmaya yol açtı ve bu fiyat sıkışması şimdiye kadar biraz düzenli bir şekilde simetrik üçgen formasyonu oluşturdu. Alış ve satış baskısı dar bir aralıkta eşitlendiğinden, bu tür oluşumlar genellikle bir kırılmadan önce ortaya çıkıyor.

BTC/USD saatlik fiyat grafiği

BTCUSD saatlik grafik

Bitcoin, bu yılki patlama ile benzer şekilde aşırı alım durumu gösterdi. Fiyatlar 42.000 $ seviyesinden agresif bir şekilde geri döndü, bu yüzden doğal olarak, Bitcoin’de long pozisyonlar veya stratejiler oluşturmak için buna düzeltme perspektifiyle bakan birçok kişi var.

Bu yükseliş görünümü oluşmadan önce destek bölgesi yeniden test edilebilir ve keskin bir aşağı doğru hareketin ardından simetrik kama oluşumu bir ayı flama oluşumu olarak yorumlanabilir. Bu tür arka planlar genellikle devam eden daha düşük fiyatlarla takip edilir. Bu, yaklaşık 29.109’dan 30k seviyesine kadar uzanan bölge etrafındaki destek potansiyeline odaklanılması anlamına geliyor.

Kritik Bitcoin (BTC) seviyeleri

Mevcut 2021 ana hamlesini kapsayan Fibonacci düzeltme seviyeleri, özellikle ilginçti, çünkü % 76,4 geri çekilme bu hafta desteğin dağılmasına yardımcı olurken,% 50 göstergesi şu anda direnci korumaya yardımcı oluyor. % 61,8’lik düzelme, kısa vadeli desteğin şekillenmesine yardımcı olan bazı çalışmalara da imza attı ve % 38,2’lik düzelme, bu haftanın şu anki en yüksek seviyesine işaret ediyor ve bu dün belirlendi. Bu seviyeler aşağıdaki grafikte Yeşil olarak gösterilmiştir.

dailyfx


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin