Bitcoin (BTC) Slovenya'nın en büyük alışveriş kompleksinde kabul edilecek
Bitcoin (BTC) Slovenya'nın en büyük alışveriş kompleksinde kabul edilecek

Bitcoin (BTC) artık Slovenya’nın en büyük alışveriş kompleksinde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki en büyük ticari iş ve alışveriş kompleksi Bitcoin (BTC) kripto parasını ödeme olarak kabul edeceğini duyurdu. Bu fintech startup’ı ​​Eligma’nın çabaları sayesinde mümkün oldu.

Bitcoin (BTC) Slovenya’nın en büyük alışveriş kompleksinde kabul edilecek

Eligma, Elipay olarak bilinen bir satış noktası sistemi yarattı. Sistem, BTC Şehri olarak adlandırılan alışveriş kompleksinde kullanılacak. Slovenya’nın Başbakanı Miro Cerar geçtiğimiz günlerde kompleksi ziyaret etti ve Devlet Sekreteri Tadej Slapnick aracılığıyla bir kahve satın alındı. Kahve, Elipay servisini kullanarak satın alındı. Miro Cerar, proje hakkında şunları söyledi:

Blockchain, yapay zeka ve kripto para gibi en son teknolojik çözümlere dayanan bir iş ve alışveriş ekosistemi.

Kompleks Slovenya’nın en büyük madencilik teçhizatına sahip

Kompleks, 1954 yılında bir depo ve lojistik işletmesi olarak kuruldu. Daha sonra BTC Şirketi tarafından daha fazla bina eklendiğinden, 1990 yılında yeniden yapılaştı. Geri dönüş, kompleksin daha sonra Slovenya’nın en yüksek binasını, bir kumarhaneyi, bir spor kompleksini, bir mülteci otelini de içine alan bir alışveriş kompleksine dönüşmesiyle sonuçlandı. BTC Şehri, 500’den fazla binaya sahip ve kendini en popüler “Avrupa iş, alışveriş, eğlence ve kültür merkezi olarak tanımlıyor. Kompleks ayrıca, Slovenya’nın en büyük madencilik teçhizatına sahip. Eligma konuya yönelik şunları söyledi:

Ziyaretimizin amacı, BTC Şehri’nin Bitcoin Şehri haline gelme stratejisini tanımanın yanı sıra, dijital topluma ve Blockchain’e adanmış 4’den fazla uluslararası konferansı açmak.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin