Bitcoin borsasına hırsızlık
Bitcoin borsasına hırsızlık

Bitcoin borsasına hırsızlık girişimi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada Ottowa’da bulunan bir Bitcoin borsasına hırsızlık girişiminde bulunuldu. Ottowa polisi yaptığı açıklamada hırsızlık girişiminde bulunan 1 kişinin tutuklandığını, 2 kişinin ise hala arandığını bildirdi.

Girişim silahlı üç kişi tarafından gerçekleştirildi

CBC News haberine göre, salı sabahı Kanada’nın Ottowa şehrinde bulunan bir Bitcoin borsasına içerisinde 4 çalışanı varken silahlı 3 kişi tarafından hırsızlık girişiminde bulunuldu. Silahları ile tehdit ettikleri çalışanlara borsadan kendi hesaplarına para aktarma girişiminde bulunan hırsızlar, suçluların farkedemediği başka bir çalışan tarafından polise ihbar edildi.

Polis: “Bir kişi yakalandı, iki kişi aranıyor.”

Polis yaptığı açıklamada bir kişinin tutuklandığını söyledi. Suçlu, silahlı soygun ve zorla alıkoyma suçlamaları ile mahkeme karşısına çıkarılacak. Polis suçluların isimlerini yayınlamadı.

CBC News Facebook aracılığı ile yayınladığı haberde, suçluların fiziksel para aradıklarını fakat bulamadıklarını bildirdi.

Daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı

New York Bölge Savcılığı, geçtiğimiz Kasım ayında 1.8 milyon dolardan fazla Ether çaldığı iddia edildikten sonra New Jersey’de yaşayan Louis Meza aleyhinde silahlı soygun ve adam kaçırma suçlaması düzenlemişti. Raporda, Bölge savcılığı ofisinin suçlamasında, Meza’nın kurbanını silah zoruyla istediğini yaptırmaya zorladığı, kurbanın dijital cüzdanına erişmek için kullandığı bir cep telefonunu ve özel şifrelerini kendisine devretmesini istediğini iddia etti.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin