Popüler Bitcoin borsası Coinbase’e, kimlik avı saldırısı!
Coinbase Paypal benzeri sistemi devreye aldı

Popüler Bitcoin borsası Coinbase’e kimlik avı saldırısı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen Bitcoin ve kripto para borsası Coinbase’in güvenlik ekibi, özel anahtarlara ve şifrelere girmeyi amaçlayan karmaşık bir kimlik avı saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

8 Ağustos’ta yayımlanan bir blog gönderisinde, borsa Mozilla’nın web tarayıcısı Firefox’taki güvenlik açığından yararlanıldığını duyurdu.

Bitcoin borsası Coinbase’e “hedefi iyi düşünülmüş” bir saldırı

Coinbase’e göre kimlik avı dolandırıcılığının ilk adımları, bir grup borsa çalışanının Cambridge Üniversitesi Araştırma Yöneticisi’nden gelen zararsız görünen bir e-postaya dayanıyor.

E-postaların mayıs ayında gönderilmeye başlandığı, haziran ayının ortasında ise taktik değiştirildiği belirtiliyor. Bu sefer yazışmalar Firefox’ta açıldığında alıcının bilgisayarına kötü amaçlı yazılım yükleyebilecek bir URL içeriyordu.

Coinbase'in güvenlik yanıt zaman çizelgesi

Coinbase saldırıyı ortaya çıkardıktan birkaç saat sonra, saldırıya karşı koymak için diğer kuruluşlarla başarılı bir şekilde iş birliği yaptığını belirtti. Olay sırasında, borsa Coinbase müşterilerine yönelik bir saldırıya dair herhangi bir kanıt bulamadığını vurguladı. Sonuç olarak saldırılar nedeniyle, Coinbase hariç birçok isimsiz kuruluşta 200’den fazla kişinin mağdur olduğu tespit edildi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin