Bitcoin boğaları gelecek mi?: BTC yatırımcıları hazırlık yapıyor
Bitcoin boğaları gelecek mi?: BTC yatırımcıları hazırlık yapıyor

Bitcoin boğaları gelecek mi?: BTC yatırımcıları hazırlık yapıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz 2 yıl, genel kripto endüstrisi ve özellikle de Bitcoin için çok hareketli geçti. Aralık 2017’deki kripto patlaması, kriptoları haritaya yerleştirerek, onları ana akım yapan çeşitli bilinçlendirme kampanyalarını başlattı. 2009 yılında kuruluşundan bu yana, Bitcoin değeri büyük ölçüde arttı, ancak başka bir şey daha oldu.

Artan miktarlar

Coin Metrics’den edinilen bir rapora göre, yatırımcılar tarafından tutulan Bitcoin sayısı zamanla artıyor, bu da yatırımcıların BTC ile işlem yapmak yerine varlıklarını elinde tuttuğu anlamına geliyor. Coin Metrics, tüm Bitcoin arzının yaklaşık %21.6’sının 6-24 ay boyunca hareketsiz kaldığını tahmin ediyor.

Ayrıca, bu şekilde tutulan miktar 2009’dan beri artmaktadır. Bu, Bitcoin’in değerinin neden yıllar içinde istikrarlı bir şekilde arttığını açıklayan bir pazar yönüdür.

Yatırım olarak Bitcoin

Bu HODLing alışkanlığı muhtemelen kripto pazarının belirsiz belirsizliği ile yükselişe geçerek yatırımcıların patlama sırasında büyük ölçüde nakit paraya çevirme olasılıklarıyla bir araya geldi. 2015 ve 2017 arasında, Bitcoin’in değeri, FOMO’yu besleyen ve Aralık 2017’deki boğa koşumundan hemen önce büyük BTC birikim hızına yol açan bir gelişme olan 700 doların üzerine çıktı.

Ancak, birçok yatırımcı kripto-kış piyasaya sürülmeden hemen önce varlıklarını terk etti ve bir patlama ortasında para biriktirdi. Birikim, 2018 ortasından bu yana devam etti ve o zamandan beri büyüyor. Bu bakımdan, birçok insanın Bitcoin’e, kurucusu Satoshi Nakamoto tarafından öngörüldüğü gibi, eşler arası bir değişim değeri aracından çok bir yatırım varlığı olarak baktığı açıktır.

Kayıp Bitcoin’ler

Bununla birlikte, uzun süre boyunca büyük miktarlarda BTC’nin görünüşte hareketsiz kalması mutlaka bir HODLing durumunu belirlemez. Değişmeyen Bitcoin’lerin, sahiplerinin erişim anahtarlarını unuttuğu veya yanlış yerleştirdiği gerçeğinin bir sonucu olarak kaybedilen yaklaşık 4 milyon Bitcoin’in bir parçası olma olasılığı vardır.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir