Bitcoin rallisi nereye gidiyor? Bir analiste göre
Bitcoin rallisi nereye gidiyor? Bir analiste göre "aşırı ısınma" bölgesine henüz girmedi - Anlamı ne?

Bitcoin boğa koşusunun itici güçleri neler?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Bitcoin’in 2020 boğa koşusunun son ayağında 30.000 $ seviyesine ulaşmaya yakın olduğunu kimse inkar edemez.

Aslında, 2021 tahminleri, Bitcoin’in fiyatının 36.000 $’dan 300.000 $’ın ötesine değişmesini bekliyor.

Dijital varlığın fiyat artışları ile ilgili olarak, Circle’dan Jeremy Allaire, bu boğa koşusunun temel faktörlerini açıkladı.

Yakın tarihli bir röportajda Allaire, Dolar değer kaybetmeye devam ettiği için Bitcoin’in yükseldiğini düşünüyordu.

Ayrıca kurumsal sermayenin öncelikle fiyat momentumunun arkasında olduğuna inanıyordu.

Kurumsal yatırım

Kuşkusuz, Bitcoin’e kurumsal yatırım bu yıl belirleyici trend haline geldi ve bu da kripto para piyasasını besledi. Guggenheim, kısa süre önce 10.000 $ değerinde iken Bitcoin’e tahsis etmeye başlamaya karar verdi ve MicroStrategy, 2020’de yapılan toplam Bitcoin alımlarının 1 milyar $ ‘ın üzerinde olduğunu açıkladı.

Aslında Bitcointreausuries, 800.000’den fazla Bitcoin’in halka açık şirketler tarafından tutulduğunu öne sürdü. Listede 16.651 BTC Galaxy Digital ile 4.709 BTC tutan Square yer alıyor. Grayscale AUM’un kripto varlığının 19 milyar dolar değerinde olduğu söyleniyor.

Bitcoin, yılbaşından bugüne kadar %270’i aşan getiri oranıyla bu yılın en iyi performans gösteren makro varlığı için önemli bir rakip.

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, AMBCrypto ile paylaşılan bir açıklamada, büyüyen kurumsal mevcudiyetin mevcut boğa koşusu için anlatının önemli bir parçası olmasına rağmen, aynı zamanda “dijital altın biçimi olarak Bitcoin’e” artan perakende ilgisini beklediğini belirtti.

Coinmetrics’ten Nic Carter, Bitcoin defterinde 10 $ veya daha fazla değerde varlığa sahip olan adreslerin 2017 sonundaki seviyesinin üzerinde olduğunu buldu. Bitcoin arzının, görünüşe göre “perakende yatırımcılarla tutarlı” boyutlara daha fazla dağıldığını öne sürdü.

Bitcoin piyasası ile 2017’ler arasındaki bir diğer önemli fark, daha iyi kurumsal saklama çözümleridir. Bununla birlikte, Bitcoin borsa rezervlerindeki bu yılki düşüşün önümüzdeki yıl daha az borsa hakimiyetine işaret edebileceğini belirtmek önemlidir.

Ek olarak, Casa’dan Jameson Lopp, bu yıl kamuoyuna duyurulan büyük hırsızlıklarda çalınan yalnızca 4.366 BTC ile Bitcoin güvenliğinin iyileştiğine dikkat çekti.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir