featured
O'Leary, Bitcoin konusunda uyardı.

Kevin O’Leary: “Bitcoin bir servet fakat yıkımdan korunmak için eğitim şart.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’nin Make It programına konuk olan Kanadalı girişimci ve iş adamı Kevin O’Leary, röportajında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini överken uyarılarda da bulundu.

O’Leary, Bitcoin’e yatırım yapmak isteyen ancak yeterli bilgi sahibi olmayanların bir “felaket kokteyli” oluşturabileceğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

Bitcoin sahibi insanların yüzde 99’unun, onun neye yaradığını ve nasıl çalıştığını anlamadıklarından eminim. Anlamadığınız bir şeye asla yatırım yapmamalısınız.

Uygun bir para birimi değil ama iyi bir servet

Buna ek olarak O’Leary, bu aşamada Bitcoin’in işlemler için uygun bir para birimi olmadığını belirtti. Kendi tecrübesiyle, 200 bin dolarlık bir işlemi tamamlayamadı çünkü diğer taraf volatiliteden endişe ediyordu.

Bununla birlikte, ünlü yatırımcının Bitcoin ve kripto paralara dair görüşleri tamamen olumsuz değil. O’Leary, bu para birimlerini küresel spekülasyona dayalı olarak dünyanın en başarılı varlıklarından biri olarak görüyor.

Son tahlilde, Bitcoin’in yukarı veya aşağı hareketlenmeye müsait olması sebebiyle bir yatırımdan daha fazla bir kumar olduğunun altını çizen girişimci, yatırımcılara yalnızca kaybedebilecekleri şeyler üzerinden işlem yapmalarını tavsiye ederek şunları söyledi:

40 bin dolara mı yoksa sıfıra mı gideceğini bilmiyorum. Kimse bilmiyor. Tıpkı bir slot makinesi veya rulet çarkına para koyuyor gibi… [Kripto paralar ] şu anda eğlenceli ve heyecan verici. Ama ancak kaybetmeyi göze aldığın miktarlar için peşinden gidebilirsin.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin