Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8.800 doların üstüne çıktıktan sonra Bitcoin fiyatı yeni bir değer alanına girmişti. Sürekli artış trendi 15 Mayıs’ta son bulan BTC 9.300 doların altın düştü. Bu hamleyi doğru tahmin eden TrandingView analistlerinden Jay_shree Bitcoin’in 9.400 ila 10.000 dolar arasında bir paralel ticaret kanalına ulaşacağını öne sürmüştü.

Kripto para biriminin günlük grafikteki hareketi Jay_shree’nin fikrini destekledi. Bu fikir kripto para biriminin 15 Mayıs’ta bir yükseliş trendi göreceğini ve ardından fiyatta bir düşüş olacağını söylüyordu. Kripto para, günün ilk saatlerinde 9.800 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve daha sonra 9.500 dolara, oradan da 9.200 dolar seviyesine düştü.

15 Mayıs için ilk yükseliş trendinin tamamlanmasından sonra, Göreceli Güç Endeksi (RSI) 12,77’ye düştü. Bu durum kripto para biriminin o sırada aşırı satıldığı anlamına geliyor. Bu haberin yazıldığı sırada BTC 9.400 ABD dolarından işlem görüyor.

Bitcoin şimdi ne yapacak?

Halving sonrasında kurumsal yatırımcıların ilgisi rekor düzeye çıktı. Bu doğrudan bir yükseliş sinyali olmasa da uzun vadede BTC’ye duyulan ana akım güveninin çok yüksek bir seviyeye geldiğini ortaya koyuyor. Halving’in ayrıca arz/talep dengesinde olumlu yönde bir bozulmaya sebep olduğu için bu yükseliş hissini kuvvetlendirdiği biliniyor.

Analistler halen sürmekte olan koronavirüsün finansal etkileri başta olmak üzere makro manzara düzelene kadar yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini düşünüyor. Ancak kripto paraların üzerindeki genel manzaranın olumlu olduğunu ve Bitcoin’in tekrar 5 haneli fiyatlara ulaşmak için önünde iyi bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Uzmanlar son düşüşün beklendik seviyelerde olduğu görüşünde.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin