Bitcoin balinası hareketlendi: 104 milyon dolar “komik” bir ücrete taşındı!
Bitcoin balinası hareketlendi: 104 milyon dolar “komik” bir ücrete taşındı!

Bitcoin Balinaları hafta sonu fiyatlar düşerken milyonları harekete geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük Bitcoin cüzdanlarının sahipleri bir diğer ifadeyle Bitcoin balinaları, fiyat momentumu aşağıya doğru kayarken on milyonlarca dolar değerinde kripto para transfer etti.

Kripto para piyasası hafta sonu düşüş yaşadığı için Bitcoin cüzdanlarından on milyonlarca dolar taşındı.

Ancak bir endüstri uzmanı, yatırımcılar yerine varlıklarını hareket ettiren kripto borsalarının olabileceğini söyledi.

Veriler, fiyat düşüşünün eski piyasalardaki daha geniş bir satışla ilişkili olduğunu gösterdi.

Milyonlarca dolarlık hareket

Bitcoin balinaları, geçen Cuma daha geniş bir satışta Bitcoin fiyatının % 10 düştüğünü gördükten sonra hafta sonu boyunca milyonlarca dolarlık kripto para birimini kaydırdı.

Blok zincirindeki hareketleri takip eden  Whale Alert’ten alınan verilere göre, büyük miktarlarda Bitcoin’e sahip olanlar için konuşma dilinde kullanılan bir terim olan “balina” cüzdanları, yalnızca 5 Eylül’de Asya borsaları Huobi ve OKEx’e 6.000’den fazla Bitcoin’i taşıdı. Bu BTC’lerin toplam değeri 60 milyon dolar civarında.

Günlük alım satım hacimlerinde en iyi borsalardan biri olan Malta merkezli Binance, Whale Alert’e göre 5 Eylül’de 1.175 Bitcoin ve 1.000 Bitcoin (toplam 23 milyon dolar) giriş yaşadı. Borsadan hiç giden transfer de söz konusu değildi.

Blockchain araştırma firması Glassnode tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre Bitcoin balinaları geri döndü, ancak eskisinden daha az sayıda BTC taşımız durumdalar.

Borsaların yanı sıra, kullanıcı fonlarını saklayan İsviçre merkezli kurumsal bir Bitcoin saklama hizmeti olan Xapo, 1000 Bitcoin’i (yaklaşık 10 milyon $) “bilinmeyen” bir cüzdana gönderdi.

Balinalar neden Bitcoin’i taşıyor?

Bu belirli Bitcoin balina hareketleri, büyük yatırımcıların ve traderların Bitcoin varlıklarını satmasından kaynaklanmıyor. Güvenlik amacıyla, kripto borsaları ve saklama hizmetleri, kullanıcı fonlarını “sıcak cüzdanlarında” tutmaz ve kripto para birimlerini piyasa dinamikleri ve talebe göre düzenli olarak hareket ettirir.

Cüzdan hareketleri kendi başına kripto para birimlerinin fiyatlarını etkilemez. BTSE kripto borsasının kurucusu Jonathan Leong, yaptığı açıklamada ” bu hareketler sıradışı bir şey değil, birkaç günde bir bilinmeyen cüzdanlardan OKEx’e 2.000-3.000 BTC giriş ve çıkış aktarımı oluyor” diyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin