Bitcoin balina faaliyetlerinde yaşan düşüş fiyatı etkileyecek mi?

Bitcoin balinaları ayıları batırdı, neden mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasasında ayıların ve boğaların savaşı bitmek bilmiyor. Dönem dönem her iki taraf birbirine üstünlük kurmaya çalışıyor. Düşüş piyasasında ayılar daha iştahlı olurken, yükselişte de boğalar kendini çok gösteriyor. Bunu en çok Bitcoin üzerinde görebiliriz. Ancak devreye Bitcoin balinaları girdiğinde işin rengi değişiyor. 

Bitcoin balinaları bir kez daha aktif hale geldi. Aslında balinaların aktivitesi normal ve beklenen bir durum olarak gözüküyor. Bu da kripto paraları satın alma ve biriktirme oranı piyasada daha fazla hareket olduğuna işaret edebilir. Bu yatırımcıların Bitcoin fiyatını etkilemek için yeterince büyük bir hacmi kontrol ettikleri göz önüne alındığında, baypas verilerinin gösterildiği gibi her hareketini izlemek faydalı olacaktır. 

Balinalar, BTC’yi büyük hacimlerde hareket ettirmeye başladı. Eğer böyle bir görünüm olursa ya bir piyasa dökümü ya da pompaj sinyali verebilir. Aynı şekilde, dijital varlıkla kimin ne kadar büyük parayla uğraştığı da olabilir. Bakiyesinde 1.000 veya daha fazla Bitcoin tutan bu adresler, geçmişteki birikim eğilimi ile piyasa hareketini önemli ölçüde etkilemiştir. Şimdi yine birikmeye başladı.

Bitcoin balinaları, varlık stoğu yapıyor

Bitcoin balinaları, varlık stoğu yapıyor

Geçtiğimiz günlerde Santiment verilerini paylaşmıştık. Bitcoin büyük balinaları varlığın daha fazlasını stoklamak için kabuklarından çıktığını veri izleme analizi paylaşmıştı. Bakiyelerinde en az 1.000 BTC bulunan bu balinalar, hızlı bir şekilde BTC alımına yönelmişti. 7 gün boyunca, bu cüzdanlar, dijital varlığın neredeyse 10 dolarlık Bitcoin değerinde olan 220 binden fazla BTC’yi stokladı.

Ayılar, fiyatları diplere taşıdıkça Bitcoin balinaları almak için daha çok hevesli oldu. Bitcoin fiyatı 40.000 doların altında kaldığı dönem boyunca balinalar sepetlerine daha çok stok yaptı. 

Bitcoin fiyatının düştüğü ve piyasanın aşırı korkuya kapıldığı bir zamanda balinalardan alımlar geldi. Bu, birçok yatırımcının piyasaya para koymaktan çekindiği anlamına geliyordu. Ama görünüşe göre bu balinalar değil. En hızlı birikim trendlerinden birinde, balinalar bir aydan biraz fazla bir süre içinde BTC’nin toplam arzının toplam %1,06’sını ekledi.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin