featured

Bitcoin balinaları hafta başından bu yana 20.000 BTC biriktirdi: Fiyat nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu hafta başında 28.000 dolardan reddedilmesinin ardından güçlü bir satış baskısıyla karşı karşıya ve şu anda 528 milyar dolar piyasa değeriyle yüzde 1,81 düşüşle 27.094 dolardan işlem görüyor.

Daha geniş piyasa satışları sırasında BTC, altcoinlerden daha iyi performans gösterirken nispeten daha az değişken olmuştur. Sonuç olarak BTC, kripto pazar payını yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı başardı. Kısmen geçen haftaki satışlar sırasında bile güçlü birikime devam eden balinalar sayesinde.

Bitcoin balinası ve kurumsal birikim

Popüler kripto para analisti Ali Martinez, Ekim 2023’ün başından bu yana balinaların toplam 550 milyon dolar değerinde yaklaşık 20.000 Bitcoin satın aldığını belirtti.

Ekim ayının başından bu yana #Bitcoin balinaları yaklaşık 550 milyon dolar değerinde 20.000 dolar BTC satın aldı! pic.twitter.com/47ZePiaIII

 

– Ali (@ali_charts) 10 Ekim 2023

Mevcut satış baskısına rağmen BTC geçtiğimiz hafta boyunca kurumsal girişlere tanık olmaya devam etti. Üst üste ikinci haftada dijital varlık yatırım ürünleri 78 milyon dolar tutarında girişe tanık oldu.

Özellikle Bitcoin, toplam 43 milyon dolarlık girişle ödülleri topladı. Bununla birlikte bazı yatırımcılar son fiyat artışını Bitcoin’deki kısa pozisyonlarını güçlendirmek için bir şans olarak algıladı ve aynı zaman diliminde 1,2 milyon dolarlık girişle sonuçlandı.

Ancak analistler, 2024 yılının ortalarında yarılanma sezonuna yaklaşırken önümüzdeki aylarda Bitcoin fiyatlarında bir miktar dalgalanma bekliyor. Popüler kripto analisti Rekt Capital, BTC fiyatının bir sonraki boğa koşusuna başlamadan önce 20.000 dolara yükselme olasılığını öne sürüyor. Ancak 2024’e kadar devam edecek olan birleşik enflasyonun yarılanma sonrası Bitcoin fiyat rallisini daha da geciktirebileceğini unutmayın.

bitcoin

Paul Tudor Jones, Bitcoin’in bir Hedge olduğunu söylüyor

Artan jeopolitik gerilimler ve İsrail-Hamas çatışmasının ortasında, üst düzey yatırımcılar potansiyel bir Hedge olarak Bitcoin’e bir kez daha bakmaya başladı.

Önde gelen bir Hedge fonu kurucusu ve en zenginler arasında yer alan Paul Tudor Jones, hisse senedi sahipliğini daha az cazip hâle getiren kapsamlı jeopolitik riskler ve artan ABD hükümet borcu gibi faktörlerle ilgili endişelerini dile getirdi. Bunun yerine BTC ve altını cazip alternatifler olarak görüyor. 2021 yılında varlıklarının yüzde 5’ini BTC’e ayırmayı hedeflemişti.

Milyarderin yorumları 10 Ekim Salı günü CNBC Squawk Box ile yaptığı röportaj sırasında geldi.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin