Bitcoin ATM'lerinde devasa büyüme: 3 yılda yüzde 500 artış!
Bitcoin ATM'lerinde devasa büyüme: 3 yılda yüzde 500 artış!

Bitcoin ATM’lerinde devasa büyüme: 3 yılda yüzde 500 artış!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) ve kripto ATM’lerinin sayısı son yıllarda tüm dünyada artıyor. Bu ATM’ler, kullanıcıların çevrimiçi bir platform kullanmadan kripto para pazarına erişmelerini sağlar. Coin ATM Radar tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin ATM’lerin sayısı 2017’de 964 makineden 21 Eylül 2019’da 5.593’e yükseldi. Bu, üç yıldan az bir sürede %480’lik bir artışı temsil ediyor.

Bitcoin ATM’leri dünyaya yayılıyor

Son yıllarda, kripto para piyasası birçok ülkede genişliyor. Bitcoin ve kripto ATM’leri sayesinde kullanıcıların dijital para birimleri alması ve çoğu durumda satması mümkün. Coin ATM Radar tarafından sağlanan verilere göre, kurulan ATM sayısında olumsuz bir değişiklik sadece bir ay oldu. Ekim ve Kasım 2015 arasında, 11 ATM kaldırıldı. Bununla birlikte, Ocak 2014’ten bu yana her ay, kurulan ATM’lerin sayısında bir artış yaşandı. 2018’in ilk yarısı, Bitcoin (BTC) ve diğer dijital varlıkların yaşadığı boğa piyasasının ardından, dünyanın en büyük ATM’lerini gördü.

2019 Temmuz, en büyük aydı. Dünyanın dört bir yanındaki önemli alışveriş merkezlerine, mağazalara 302 yeni ATM yerleştirildi. 21 Eylül itibariyle, 108 yeni ATM kuruldu. Bu ay başka bir makine kurulmadı, bu yıl Şubat ayından bu yana en kötü performans gösteren ay oldu. Coin ATM Radarı, ABD ve Kanada’nın dünyadaki tüm Bitcoin ve kripto ATM’lerinin yaklaşık %74,4’ünü oluşturduğunu gösteriyor. Bunu %21,5 ile Avrupa, %2,4 ile Asya, %1,1 ile Güney Amerika, %0,5 ile Okyanusya ve %0,2 ile Afrika izliyor.

Bitcoin ATM’lerinin ülke dağılımları

Amerika Birleşik Devletleri’nin 3.681 kripto ATM’si var, ardından 708 ile Kanada, 274 ile İngiltere, 251 ile Avusturya, 93 ile İspanya, 74 ile İsviçre, 69 ile Çek Cumhuriyeti, 59 ile Rusya Federasyonu ve 54 ile Kolombiya bulunuyor.  Dünyada kurulu toplam ATM sayısının %99,95’i Bitcoin’i destekliyor. En çok kabul edilen ikinci dijital varlık ise, dünyadaki toplam ATM sayısının %67,26’sı olan Litecoin’dir (LTC). ATM’lerin %60,68’inde Ethereum (ETH) ve neredeyse %40’ında Bitcoin Cash (BCH) kabul edilir. Son olarak, kripto ATM’lerinin %38,1’i satın alma ve satma seçeneklerine sahipken, %61,8’i yalnızca satın almayı destekliyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin