Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden
Bitcoin’i 10 bin doların altına düşürecek 3 neden

Bitcoin artık bir ölçüde “dijital altın” gibi görünmüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zaman zaman dijital altın olarak anılan Bitcoin, “yatırımcıların finansal piyasa kargaşası sırasında paralarını park ettiği güvenli bir varlık” anlamına geliyorsa, o zaman Bitcoin eskisi kadar tarife uymuyor gibi.

Yılın büyük bir bölümünde, Bitcoin fiyatı, S&P 500 ile mütevazı bir negatif korelâsyon gösterdi. Başka bir deyişle, piyasa değeriyle dünyanın en büyük kripto para birimi, lider borsa endeksinin düştüğü günlerde artma eğilimindeydi.

Ancak, Ekim ayı başından bu yana, Digital Assets Data tarafından sağlanan bilgilere göre, bu ilişki zayıfladı.

Negatif 20-30 aralığına kadar olan bir korelâsyon, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, şimdi yaklaşık yüzde 10’luk bir negatif okumaya doğru düzleşmeye başlıyor.

Bitcoin karşılaştırması, borsa ile sıfıra yakına veya pozitif bir korelâsyona yaklaşırken, dijital varlığı fırtınada güvenli bir liman olarak görmek zorlaşıyor.

Digital Assets Data Veri Bilimcisi Kevin Kaltenbacher, “Negatif korelâsyon, BTC için değer/dijital altın tezini destekledi çünkü yatırımcılar küresel ekonomik kargaşaya karşı bir hedge olarak varlığa giriyorlar” dedi. “Bu son gelişmeler potansiyel olarak bu anlatıya uymamaya başladı.”

Ko-varyans argümanının ana eleştirmeni, bir makro kripto para analisti olan Alex Kruger, hem hisse senedi hem de döviz piyasalarına ve bunların Bitcoin ile ilişkilerine değindi:

Kruger, “Şimdi, ‘Hisseler, Bitcoin’i yükseltti’ algısının bir kez daha yanlış olduğu kanıtlandı. ‘CNH [Çin Yuanı kıyı ötesi] hedging, Bitcoin’i yükseltti’ görüşünün sahneye geri dönmesi için iyi bir zaman” dedi.

Bitcoin yıllık görünümde hala yukarıda

Güvenli liman olsun ya da olmasın, Bitcoin’in fiyatı yıl başladığından bu yana önemli ölçüde artış gösterdi. 1 Ocak’taki 3.689 dolarlık fiyattan yüzde 94’lük bir artış görüldü. Şu an kripto para birimi, 7,100 dolar bandında volatil hareket ediyor.  Ve 26 Haziran’da şahit olunan 2019’daki 13.880 dolar seviyesinden yaklaşık yüzde 48,5 oranında düştü.

Digital Assets Data’nın kurucu ortağı Eddie Alfred, Bitcoin dijital altın olarak nitelendirilemese bile, uzun vadeli sahiplerin Bitcoin fiyat dalgalanmalarından korkacak hiçbir şeylerinin olmadığını söyledi:

Bitcoin oluşumundan bu yana 29 günlük periyotları gözlemleyerek, BTC’nin yakın zamandaki oranından yüzde 25 veya daha fazla düştüğü 195 gün gördük. Bu, BTC’nin tarihinde, piyasanın yaklaşık yüzde 5’inde benzer şartlarla karşılaştığı anlamına geliyor.

coindesk


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin