Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!
Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!

Bitcoin analizi: BTC’de yine bir son iş günü rallisi olur mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dün 7.295 dolar ile 7.080 dolar arasında yaklaşık 200 dolarlık bir volatilite gösterdi.  Bütün hafta boyunca düşüş eğilimi gösteren kripto para, 7.100 dolar bandında ciddi talep görerek kaybın artması engellendi. Ancak bu hafta, geçen haftanın tüm kazanımlarının silindiğini gördük.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin haftanın son iş gününe 7.200 dolar seviyesinden başladı. BTC/USD saatlik görünümüne baktığımızda kısa vadede bir yükseliş eğiliminde olduğunu görüyoruz. Dün 7.078 dolar kadar düştükten sonra 7.100 dolarda denge bulan Bitcoin, özellikle 20 saatlik EMA değerinde ( ortalama 7.180 dolar) direnci zor da olsa kırdıktan sonra 7.250 doların üzerine kadar yükseldi.

Yükseliş hareketinde 7.250 dolar civarında satışların yoğunlaşması ise BTC/USD paritesinin yeniden saatlik EMA 20 seviyesinde denge bulmasını sağladı. Şu an 7.209 dolar seviyesinde bulunan EMA 20 ortalamasını dinamik destek yapmış olan BTC, bu seviyenin üzerinde alıcı bulmaya çalışıyor.

BTC/USD 4 saatlik grafiğinde Bitcoin için günlük en önemli direnç seviyesinin ise 7.250 dolar olduğunu teyit edebiliyoruz. 4 saatlik EMA 20’ye denk gelen bu noktanın üzerinde bir mumluk kapanış haftanın son iş günü görmeye alıştığımız yukarı yönlü volatil hareketi tetikleyebilir.

BTC/USD önemli teknik göstergeleri

4 saatlik görünümde BTC’nin yolu için bazı sinyalleri kontrol edecek olursak; RSI’nın şu an 45 seviyesinde ancak yönünün yukarı olduğunu görüyoruz. Bu indikatörü pozitif bölgeye geçmiş olan MACD desteklerken, Stokastik RSI’nın aşırı alım bölgesindeki seyri dikkat çekiyor. Stoch RSI sinyallerinin 80 seviyesinin üzerinde kalması yükselişi destekleyici olacaktır. Bu seviyenin altına inmesi ise aşağı yönlü bir düzeltme sinyali olarak değerlendirilebilir.

Orta vadede trend yönünü aşağı olarak gösteren ADX göstergesinde düşüş eğiliminin zayıflamaya başlaması da yükseliş yönlü diğer olumlu bir sinyal olarak görülebilir. Ancak 7.250 direnç seviyesinin üzerinde kararlı yükselişler, Bitcoin’in dolar karşısında değer kazanmasının kritik noktası olacağı unutulmamalıdır.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin