Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”
Tanınmış analistten Bitcoin ve XRP için korkutan senaryo! “Dördüncü çeyrek sıkıntılı geçecek”

Bitcoin analizi: BTC’de kayıplar artar mı? Yoksa 6.500 yeniden savunulacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında kayıplar devam ediyor. Düşüşe öncülük eden Bitcoin pazarı, satışların altcoin pazarlarında daha yüksek olmasına neden oluyor. Bitcoin fiyatı, yeniden tam 1 ay önceki değerine düştü. Ancak bu sefer ki düşüş karakteri bir öncekinden farklı gözüküyor. Analizimiz de Bitcoin için olası destek ve direnç seviyelerini tespit ederek, hangi yolu izleyebileceğini ön görmeye çalışacağız.

Bitcoin fiyat analizi

Ana trendi zaten düşüş yönlü olan Bitcoin, yaz aylarından beri bazı önemli toparlanma hareketleri yapsa da ana trend eğilimini bir türlü kıramamıştı. Son düşüş trendi ise 25 Ekim’de 10.300 dolar seviyeleri görüldükten sonra başlamıştı.

Bu uzun düşüş hareketi bir ay sürerek 6.500 dolarda dip yapmıştı. Ve ardından boğalar sahneye çıkarak Bitcoin’i sadece 7.300 dolar seviyesine kadar çıkarabildiler. Bu kısa düzeltme günlük grafikte Fib 0,382 değerine ve 20 günlük EMA direncine kadar devam etti.

Şimdi ise BTC/USD paritesinin 7.300 dolar seviyelerinde başlattığı son düşüş hareketinin yeniden daha önce önemli miktarda alıcı bulduğu 6.500 doların test edildiğini görüyoruz. Bu seviyenin daha önce görülmesiyle hızlı yükselişler yaşanırken 24 saat içerisinde 500 dolarlık bir yükseliş görülmüştü. Ancak bu sefer 6.500 dolar seviyesinden gelen tepki alımları düşük kaldı. Şu an 6.600 dolar bandında hareket eden BTC/USD için düşüş riskinin devam ettiğini görüyoruz.

Piyasa oyuncuları Bitcoin için son görülen en düşük seviyeyi (6.560 dolar)dip olarak kabul ederse bir toparlanmanın başlaması için ilk aşamada 6.716 dolar seviyesinin üzerinde bir günlük kapanış gerekir. Bu nokta ilk direnç olarak tespit edilirken ortalama 6.976 dolar seviyesini ikinci ve en önemli direnç noktası olarak kabul ediyoruz. Zira bu nokta son dip ve zirve seviyelerine göre belirlediğimiz Fibonacci düzeltme eğrilerine göre Fib 0,382’ye denk geliyor ve bir önceki toparlanma hareketi o zaman ki Fib 0,382 değerinde son bulmuş. Bu noktanın üzerinde ise 7.100 dolar ve 7.213 dolar diğer direnç noktaları. 7.213 doların diğer bir önemi BTC’nin son günlerde anlamlı tepkiler verdiği EMA20’ye denk gelmesi ve Fib 0,618 değeri olması.

Kısaca toparlanma hareketi 7.200 dolar bandına kadar sürer ve bu alanın üzerinde günlük kapanış gelirse hala kısa bir yılsonu rallisi yaşama ihtimali bulunuyor.

Alt bölgede ise 6.500 dolar alanı gündemini korumaya devam ediyor. Bu bölgenin altı derin bir düşüşe işaret ederken ilk etapta 6.100 doların görülmesi muhtemel hale gelebilir.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin