Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor
Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor

Bitcoin analizi: BTC’de düşüş devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 7.000 dolar desteğini kırdıktan sonra hızlı bir düşüşle 6.800 dolar bandına doğru hareket etti. Sonrasında BTC/USD paritesinin 6.800 dolar bandında destek bulduğunu görüyoruz.

Kısa vadeli görünümde Aralık başından beri düşüş eğilimini sürdüren Bitcoin, son olarak 7.500 dolar seviyesine tutunamayınca 7.000 dolar bandına doğru kaymıştı. Oldukça önemli bir destek alanı olan bu bölgede savunulamayınca 6.800 dolara doğru bir düşüş görüldü.

BTC/USD’nin özellikle günlük ve 4 saatlik görünümde EMA20 seviyesinin altında kalması düşüş baskısını artırıyordu. Son olarak biriken long pozisyonlarında bir sıkışma görülmesi ve buna bağlı olarak yeni BTC taleplerin zayıf kalması stresi daha da artırdı.

Dün saatlik görünümde 7.150 dolara doğru bir hareket görüldü ancak bu seviyelerde düşük hacim alımlar yeterli olmayınca 7.100 dolar seviyesinden hızlı blok satışlar geldi.

Şu an Bitcoin’in tüm önemli zaman dilimlerinde aşırı satım konumunda bulunuyor. Önceki düşüşlerde test edilen 6.800 dolar bandı önem arz ederken bu seviyenin altına sarkma BTC’nin dolar karşısında 6.500 dolar seviyelerine düşmesine neden olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler ne diyor?

Bitcoin’in yön tayini için takip ettiğimiz teknik göstergelere baktığımızda saatlikte stokastik RSI’nın aşırı satım bölgesinden yukarı yönlü hareket ettiğini görüyoruz. Ancak bu durum Bitcoin’in henüz yatay harekette devam etmesiyle tezat oluşturuyor. Ayrıca 4 saatlik görünümde aşırı satım koşullarının devam etmesinden dolayı henüz bir toparlanma sinyali alamıyoruz.

Toparlanmanın görülmesi için ilk etapta 6.880 doların savunulması ve gün içerisinde 6.950 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanışın gelmesi gerekiyor. 6.830 doların altında 4 saatlik kapanış görmemiz ise kayıpların artmasına neden olabilir.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin