Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!
Bitcoin fiyat hareketi 2019'u tekrarlıyor: Yeni yükseliş kapıda olabilir!

Bitcoin analizi: BTC yüzde 10 sıçrama yaptı… Yükselişin devamı için kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dün öğleden sonraki işlemlerde oldukça hareketliydi. İlk önce çoğu analistin ortak görüşü 6.500 dolar kritik desteğinin altına sarkan Bitcoin, bu noktada önemli miktarda talep görünce hızlı bir yükselişe girdi. Böylece  7.489 dolarda zirve gördükten sonra yeni güne bu yükselişin düzeltmesi niteliğinde olan kâr satışlarıyla başladı.

Bitcoin fiyat analizi

Dün 6.410 dolarda dip gördükten sonra art arda gelen yükseliş mumlarıyla gün sonuna doğru 7.489 dolar seviyesinde zirve gören BTC, şu an 7.100 dolar bandında hareket ediyor. Son dip ve tepe noktaları referans alınarak oluşturduğumuz Fibonacci düzeltme seviyelerine göre Bitcoin’in yükseliş yolunda devam etmesi için ilk kritik nokta Fib 0,382 değeri olan 7.077 dolar. BTC 4 saatlik kapanışlarda bu seviyenin üzerinde kaldığı sürece yükseliş ivmesine devam edebilir.

Günün diğer önemli destek noktaları ise Fib 0,50’deki 6,950 dolar ve Fib 0,618 kısa vadeli ana destek seviyesi 6.822 dolar olarak gözüküyor. Aynı zamanda EMA20 değerinin Fib 0,50 dolara denk gelmesi bu noktayı daha güçlü bir destek yapıyor. ADX indikatörüne baktığımızda ise kısa vadeli trendin yükseliş yönlü devam ettiğini görebiliyoruz.

Yükselişin devamı halinde dünkü tepe noktası olan 7.489 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış, kripto paranın yeni bir yükseliş dalgasıyla 7.700 dolar bandına doğru hareket etmesini sağlayabilir.

BTC/USD için teknik göstergeler ne diyor?

Bitcoin için önemli indikatörlere baktığımızda 4 saatlik BTC/USD grafiğinde stokastik RSI’nın aşırı alım bölgesinde bulunduğunu görüyoruz. Bu gösterge kritik 80 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yükseliş ivmesinin devamından söz edebiliriz. İşlem hacimlerine göre 80 seviyesinin altına inmesi Bitcoin’de düzeltmeyi tetikleyici bir unsur olarak görülebilir.

Benzer şekilde 50 seviyesinin üzerinde olan RSI’da yönünü şu an güneye çevirmiş durumda. Düzeltme hareketinin hızlanması, RSI’nın 50 seviyesinin altına inmesiyle teyit edilebilir.

MACD göstergesine baktığımızda ise pozitif bölgede yükselen bir grafikle devam ettiğini görüyoruz.  Sonuç olarak mevcut düzeltme hareketi, şu an Bitcoin yükselişi için tehlike arz edecek bölgelerde bulunmuyor. 7.000 doların üzerinde bir gün kapanışı için benzer yükseliş hamlelerini görme ihtimali ise geçerliliğini koruyor.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin