Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

Bitcoin analizi: BTC kritik direnç seviyesini kırdı… Yükselişin devamı için kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, hafta sonu hareketlerinde yükseliş yönlü bir ivme yakaladı. Son 3 gün boyunca yatay konumunu koruyan BTC, 19 Aralık yükselişi sonrası yaptığı düzeltmede destek seviyelerine tutunmayı başarınca hafta sonu sürpriz bir yükseliş yaptı.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, dün 7.180 dolar seviyelerinden yüzde 5’in üzerinde bir yükselişle 7.634 dolara kadar çıktı. Bu seviyede mola veren alıcılardan dolayı fiyat yeni haftaya bir miktar düzeltmeyle başladı. Mevcut düzeltmenin son dip ve zirve seviyelerine göre hesaplanan Fibonacci düzeltme çizgilerinde şu an 7.455 dolara kadar gerçekleştiğini görüyoruz. Bu seviye Fibo 0,382 değerine denk gelmekte olup yükselişin devamı için umut verici bir düzeltmedir.

Buna göre Bitcoin fiyatının gün içi ilk önemli destek noktası 7.455 dolar olarak takip edilecektir. Bu seviyenin altında bir 4 saatlik kapanış BTC/USD paritesinin sırasıyla 7.400 dolar, 7.344 dolar ve son olarak ise 7.265 doları test edebileceğini görebiliriz. 7.265 doların altında bir gün kapanışı ise kayıpların daha da derinleşmesini sağlayarak dün kazanımların silinmesine neden olacaktır.

Diğer yandan yükseliş senaryosunda 7.455 doların üstünde kalabilme ihtimali olan kripto paranın, 7.634 dolardaki son zirve seviyesini geçebilirse, ilk direnç noktası 7.718 dolar olarak gözüküyor. Ardından bu hafta takip edilebilecek önemli direnç noktaları, 7.890 dolar ve 8.166 dolar olarak görülmekte.

BTC/USD için önemli teknik göstergeler

BTC/USD paritesinin mevcut fiyat hareketlerinde izleyebileceği yolu tespit etmek amacıyla kritik teknik göstergelere baktığımızda; Stokastik RSI’nın şu an aşırı alımı işaret ettiğini görüyoruz. Bu indikatörün 80 seviyesinin altına inmesi durumunda aşağı yönlü hareketin başlayabileceğini görebiliriz.

RSI göstergesi de 69 değeri ile aşırı satımda bulunuyor. RSI için ise 50 seviyesinin altı düzeltmenin derinleşmesi konusunda tetikleyici olabilir. Willams %R osilatörü de diğer iki indikatörü destekler nitelikte kısa vadeli aşırı alım yapıldığını gösteriyor.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin