Cardano, IOTA, DigiByte Fiyat Analizi: 18 Aralık
Cardano, IOTA, DigiByte Fiyat Analizi: 18 Aralık

Bitcoin altcoinlere karşı göreceli bir büyüklük gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Her ne kadar Bitcoin maksimalistleri bazen üst üste gelse de, ideolojileri bu ayı piyasasında bazı durumlarda tutarlı olabiliyor. Çünkü bazı ICO’lar tüm zamanların en yüksek değerlerinden şu an yüzde 90’ın üzerinde bir düşüş yaşadı.Ve Bitcoin altcoinlere karşı yılbaşından bu yana daha iyi bir performans gösterdi.

Altcoinler ile ilgili tablolar tersine döndü

Hatırlanacağı üzere, BTC, tüm kripto varlıklarının toplu sermayeleştirilmesinden yüzde 87 oranında bir pay alarak kripto piyasasında 1000 dolarlık bir değere ulaşmıştı. İçinde bulunduğumuz dönemde ise Bitcoin’in sahip olduğu piyasa baskınlığı ile en sert dalgalarda bile güvenilir bir yatırım ve proje olduğunu kanıtladı.

Yıllar ilerledikçe de altcoinler, özellikle ICO projelerini hızlandırdı. Sektöre yeni katılan şirketler “gelecek vaat eden” ICO projeleri çıkarmaya başladıkça, nefes kesici bir akım başladı. Örneğin, Ethereum, 2017 boyunca 70 kattan fazla bir artış gösterirken, NEO gibi altcoinlerin, 500 kat artışa yol açması kimse tarafından ön görülmüyordu. Bu iki durum açıkça aşılırken, CoinMarketCap tarafından derlenen istatistiklere göre, altcoinlerin toplam değeri 365 gün içinde 2.28 milyar dolardan 350 milyar dolara yükseldi.

Sonuç olarak, Bitcoin’in egemenliği aynı zamanda yüzde 87’den yüzde 37’ye düştü. Ve bazı Bitcoin maksimalistlerini bu konuda oldukça endişelendiler. Altcoinlerin astronomik performanslarını hesaba katanların birçoğu Bitcoin’in yıllar geçtikçe belirsizliğe dönmesini bekliyordu. Ama şimdi görüldüğü üzere, bu açık bir şekilde erken bir tahmindi.  2018 ayı piyasasında ise Bitcoin’in baskınlığının dönüşünü gördük.  Yılbaşından bu yana Bitcoin hâkimiyeti yüzde 33’lük bir değerden son zamanlarda yüzde 55’e kadar yükseldi.

Sadece birkaç ay önce dünyayı değiştiren ürünler olarak lanse edilen gösterişli, yüksek tps projeler yerine yatırımcıların portföylerini BTC odaklı olarak yeniden dengelemeye başlamasıyla, adeta“kralın dönüşü” fark edilmedi.

Bitcoin altcoinlere karşı daha iyi performans gösteriyor

“Kripto-Darwinist” olarak adlandırılan Eric Wall, son aylardaki düşüş sezonunun başlangıcı itibarıyla altcoinlerin performansıyla ilgili düşüncelerini bir twit atarak paylaştı.

https://twitter.com/ercwl/status/1033816350958014469

2017 yılında 500 kat artış gösteren NEO, bugün tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 91 oranında düşüş kaydetti. Yukarıdaki twitte ise benzer kayıpları vurgulayan bir görsel bulunuyor. Eric Wall bununla beraber diğer on popüler altcoinin değerlerine de dikkat çekti.

Bazıları Bitcoin’in aynı kaderi paylaştığını düşünse de, Bitcoin’in durumu bu görüntüden çok uzak. Çünkü Bitcoin yılbaşından bu yana sadece yüzde 70 oranında düşüş kaydetti. Bu görüntü “Bitcoin altcoinlere karşı daha iyi performans gösteriyor” tezini kanıtlar nitelikte.

Kripto-Darwinist, unvanına sadık kalarak, “doğal seleksiyon” un bu projelerin çoğunu eninde sonunda imha edeceğini ima ederek, yaygın altcoin çöküşünün ardındaki mantığı özetleyen bir tweet dizini yayınladı.

Wall’un “görüşü” oldukça geniş olsa da, konuyla ilgili attığı 29 twitteki ortak tema kolayca görülebiliyor. Bu ortak tema, gerçek bir kullanım durumuyla iyi niyetli projeler oluşturmaktan ziyade, projelerin çoğunluğunun bir trend üzerinde nakit para yatırmasına odaklı olduğu görülüyor. Dahası, ICO eleştirmeni ayrıca, ICO’lar için ortaya atılan abartılı iddiaların, yatırım potansiyeli açısından, bu tür projelerin çöküşüne atfedilebileceğini de ekliyor.

Şimdilik, altcoinlerin, özellikle bazı ICO projelerinin kısa vadeli görünümü, gösterişli görünebilir. Ancak bu durum ile ilgili bazı beklentiler önümüzdeki birkaç ay içerisinde değişebilir.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin