featured

Bir sonraki Bitcoin boğa koşusu için geri sayım başladı: BTC almak için doğru zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki hareket hem lider kripto para birimini hem de altcoinleri etkiledi. Bitcoin fiyatı bugün itibari ile 36.000 dolar bariyerini aştı ve bu yazının yazıldığı sırada 36.984.0 dolardan işlem görüyor. Yaklaşık yüzde 123 artış gösteren dijital varlığın fiyatı birçok yatırımcıya göre hem piyasa hareketlerine hem de Bitcoin Spot ETF onayı varsayımlarına dayanarak yükselişe geçti. Bunun yanında 2024’te gerçekleşecek olan Bitcoin Halving ve artan kurumsal ilgi dijital varlığın fiyatında yükseliş sağlayacak.

Bitcoin fiyat grafiği yeni zirvelere işaret ediyor!

Bitcoin’e ait haftalık zaman dilimi grafiği 2023’ün başından bu yana BTC fiyatındaki istikrarlı yükselişi işaret ediyor. Bu iki trend çizgisi dinamik direnç ve destek sunan yükselen bir kama modeli oluşturuyor. Geçtiğimiz haftalarda yükselen rallinin ortasında dijital paranın fiyatı kama modelinin direnç trend çizgisini aştı ve günün erken işlem saatlerinde 37.100 dolardan işlem gördü.

Geçtiğimiz haftalarda BTC spot ETF’nin onayına dair piyasayı saran olumlu duygularla birlikte BTC fiyatı kasım ayının ikinci haftasından itibaren güçlü bir ivme ile devam etti. Özellikle 7 Kasım’ın en düşük seviyesi olan 34.542 dolardan yüzde 10 artarak 38.000 dolara ulaştı. Buradaki yukarı yönlü grafik formasyonu, yükseliş eğilimi göstermeyi sürdürüyor ve BTC fiyatı, alıcının daha agresif bir ralliyi tetikleyebileceğine dair inancını yansıtıyor.

Bitcoin

BTC fiyatındaki yükseliş dalgası sürdürülebilirlik gösterirse alıcılar, 46.000 dolar seviyesine ulaşmak için toparlanma eğilimini yüzde 24 daha yükseğe çıkarabilir. Ayrıca bu olası ralli sonrasında kayda değer bir gelişme olarak BTC fiyatının 2021-2022’ye arasında yaşadığı yüzde 50’lik kaybı geri kazanması olasıdır.

Daha geniş bir zaman diliminde yaşanacak olası bir ralli, 46.000 dolarlık kritik desteği aşamaya imkân tanır. Bu tür bir boğa koşusu BTC fiyatını, potansiyel olarak 76.200 dolara çıkabilir ve bu 52 haftanın en yüksek seviyesini işaret ediyor.

Bunun yanında BTC fiyatı hızla yükselirken ağdaki günlük işlemler de artıyor. Bu artış teorik olarak ağ büyümesine ve zincir içi verilere yansıyor. Çünkü veriler ağın kullanım ve etkinlik düzeyi hakkında fikir vermektedir. Ekim ve kasım arasındaki ağdaki işlem sayısındaki yükseliş BTC ağına katılımın ve benimsemenin arttığını gösteriyor.

BTC almak için çok mu geç?

Birçok yatırımcı, BTC fiyatı 2023’te olumlu bir eğilim sürdürdüğü için geçen yıl 16 bin doların altına düştüğünde BTC’ye girmedikleri için pişmanlık duyuyor. Yılbaşından bugüne kadar üç haneli kazançları hesaba katan BTC fiyatı, 37K dolarlık seviyeyi aşıyor.

Bunun yanında yukarıda belirtilen katalizörler, BTC’deki yükseliş rallisini körüklemeye devam edecek. Böylece BTC 2023 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doları geçebilir. Uzun vadede önümüzdeki yılın BTC fiyat tahmini 100.000 dolar bariyerinin üzerine bir sıçramayı işaret ediyor.

Bitcoin Halving’e dair alternatif bir boğa teorisi!

Bitcoin Halving, devam eden toparlanmanın ve kurumsal ilginin arkasında alternatif bir katalizör olarak görev görüyor. Satoshi Nakamoto tarafından geliştirilen olay, BTC blok zincirinde önceden programlanan madencilik ödüllerini yarıya indiriyor.

Yarılanma olayında yeni blok oluşturma ödülleri yarıya indirilir. Düzenli bir arayla gerçekleştirilen ve 4 yıl arayla hayata geçirilen bu olay, blok başına 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşürüleceği anlamına gelir. Etkinlik, 21 milyon arzın tamamı karşılanana kadar devam edecektir.

Önümüzde yıl Nisan 2024’te gerçekleşecek olan lider kripto para yarılanması, tüm dijital para piyasası için büyük bir yükseliş katalizörü olduğunu kanıtladı. Arzın azalması daha fazla talebe yol açacağından BTC fiyatına yarılanma sonrası büyük getiriler sağlayacağına inanılıyor.

BTC boğa koşusuna girerken Bitcoin ETF Token yatırımcılara yeni bir alternatif sunuyor!

Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Bitcoin ETF token, kripto para piyasalarının heyecanla beklediği spot Bitcoin ETF gelişmelerinden ilham alarak oluşturuldu. ERC-20 tokeni olarak piyasada yerini alan varlık, BTCETF belirteci ile yatırımcıya sunuldu.  

Bitcoin ETF Token, SEC’den gelmesi beklenen ETF onaylarına bağlı bir kripto para birimi olarak işlem görecek. Küresel çapta ETF haberlerine dair en son gelişmelerden kullanıcıların haberdar olmasını sağlayan BTCETF token, kripto pazarlarında gerçekleşmesi beklenen gerçek olaylarla paralel ilerler.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

İlk Bitcoin ETF’leri onaylanmadan önce yatırımcılara sunulan varlık, ön satışla satın alınıp stake edilebilir. Bu sayede erken katılıma olanak tanıyarak daha fazla ödül kazanmaya imkân yaratır. Son olarak satış öncesi başlangıç fiyatı 0,0052 dolar olan token, yatırımcıların portföyüne eklemesi gereken düşük fiyatlı bir alternatiftir. 

coinpedia

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin