Bu akşamki düşüşten korkmalı mıyız? Kritik Bitcoin göstergesi net yanıtı veriyor!
Bu akşamki düşüşten korkmalı mıyız? Kritik Bitcoin göstergesi net yanıtı veriyor!

Bitcoin alımlarında bireysel yatırımcılar en sonunda kurumları geride bıraktı! Peki neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Perakende yatırımcılar nihayet 2021’in ilk çeyreğinde daha fazla Bitcoin biriktirerek kurumları geride bıraktı. Peki ABD teşvikleri BTC alımlarını artırabilir mi?

Perakende yatırımcılar nihayet Bitcoin sahnesine geldiler ve kurumları geride bıraktılar. Dev çokuluslu yatırım bankası JPMorgan Chase & Co.’dan analistler, Square ve PayPal gibi popüler perakende odaklı aracı kurumlarla ilgili verileri analiz ederek, daha küçük yatırımcıların bu çeyrekte şimdiye kadar yaklaşık 190.000 Bitcoin satın aldığını ortaya çıkardı.

Kripto para topluluğu, perakende yatırımcıların BTC alımı için daha aktif olup olmayacağı konusunda aylarca spekülasyon yaptı. Sonuçta, dijital varlık boğa koşusunu Ekim 2020’de başlattı, ancak çoğunlukla kurumlar ve büyük şirketler tarafından yönlendirildi.

Bu birkaç ay içinde, Bitcoin’in fiyatı MicroStrategy, Tesla, MassMutual ve daha fazlası gibi büyük çaplı satın alımların ardından yaklaşık altı kat arttı.

Bu etkileyici artışın sonunda bireysel yatırımcıların dikkatini çekeceği neredeyse kesindi ve JPM analistleri tarafından derlenen bir rapor, bireysel yatırımcıların gerçekten de 2021’in 1. çeyreğinde BTC’nin daha büyük bölümlerini biriktirmeye başladığını doğruladı.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistler, küçük yatırımcıların bu çeyrekte şu ana kadar 187.000 BTC satın almak için Square ve PayPal’ı kullandıkları sonucuna vardı. Aynı zamanda, kurumlar 173.000 token satın alırken, sayı 2020’nin 4. çeyreğinde 300.000’in üzerindeydi. Bu miktarları BTC vadeli işlemlerini, fon akışlarını ve şirket duyurularını keşfederek derlediler.

Rapor, “Bitcoin’e olan akışların, kurumların geçen yılın sonlarında hakimiyetinden sonra daha dengeli hale geldiğini” öne sürüyor.

Kapsam ayrıca ABD vatandaşlarının hükümet tarafından gönderilen en son teşvik kontrolleriyle daha fazla Bitcoin satın alma olasılığına da değindi. Başkan Joe Biden yeni yardım tasarısını Mart ayı başlarında imzaladıktan sonra, İç Gelir İdaresi (IRS) insanların 1.400 dolarlık çeklerini geçen Cuma almaya başladığını bildirdi.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin