Bitcoin madencilik hisseleri, kazançlarını katlayarak devam ediyor
Bitcoin madencilik hisseleri, kazançlarını katlayarak devam ediyor

Bitcoin ağının madencilik zorluğunda çok kritik yükseliş

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madencilerinin ağda yeni işlem blokları oluşturma kolaylığını temsil eden “madencilik zorluğu” metriği, bugün yaklaşık %15’lik bir artış kaydetti. Bu sıçrama, Ocak 2018’den bu en büyük yukarı yönlü hareketi temsil ediyor.

Zorluk seviyesi çok sert yükseldi

BTC.com’dan alınan verilere göre, değişiklik 635.040 blokta gerçekleşti ve ağ zorluk seviyesi 15,78 trilyona ayarlandı.

Bugünkü zorluk ayarlaması, Bitcoin tarihinin en büyük zorluk düşüşlerinden birinin iki ay sonrasında ortaya çıkıyor. 26 Mart’ta ağ zorluğu yaklaşık %16 oranında azalmıştı.

Bitcoin hash oranı düşebilir

Dünkü haberimizde de belirttiğimiz üzere, 12 Haziran tarihinde 117.511m ile zirveye çıkan hash oranı yeni zorluk ayarlamasıyla düşüşe geçebilir.

5 Haziran’daki madencilik zorluğu düzenlemesi, Bitcoin tarihinde görülen en büyük yedinci negatif ayarlamaydı. Sonrasında neredeyse anında işlem ücretleri dalışa geçti ve hash oranları sert yükseldi.  Veri analisti Phillip Swift bunun önemli bir gelişme olduğunu ve madencilere büyük bir destek vereceğini açıklamıştı.

Bu arada önde gelen bir analist Bitcoin fiyatı için “kırılması halinde boğa piyasasının sona ereceğini” düşündüğü seviyeyi açıkladı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin