Bitcoin

Bitcoin 51 bin dolarlık kilit direnci kırdı! Boğa koşusu devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), tatil sezonunda yükselişe geçen piyasa duyarlılığına rağmen geçtiğimiz hafta 51 bin dolarlık kilit direncin altında gezindi ve bugün erken saatlerde nihayet bunu kırmayı başardı. En iyi kripto para birimi, son 24 saatte %3’lük bir artışla yazı yazılırken 51.088 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin
Bitcoin fiyat grafiği (USD)

2021’in hareketli ilk çeyreğinden sonra, kripto piyasası ikinci çeyrekte %50’nin üzerinde iki büyük piyasa düzeltmesi kaydetti. Bununla birlikte, BTC ve diğer birkaç altcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığı için Ekim ayında fiyatlar tekrar yükselişe geçti, ancak Kasım ve Aralık ayında tekrar düşüş yaşandı.

BTC şimdi, geçen yılki boğa sezonunun başlangıcını taklit ederek Aralık ayının sonuna doğru bir miktar yükseliş ivmesi kazanmak istiyor. Koşullar da oldukça benzer görünüyor, çünkü COVID’nin yeni varyantı, artan enflasyon ve finansal istikrar Bitcoin’i yeniden bir değer deposu haline getirebilir.

Bitcoin fiyatını ne bekliyor?

Son boğa sezonu, Bitcoin’in Aralık 2017’de 20.000 dolar civarında yeni bir ATH’ye yükseldiğini gördü. BTC Aralık ayında boğa piyasasının zirvesine çıktıktan sonra, altcoinler 2018’in ilk çeyreğinde yeni zirvelere çıktı ve ardından tüm kripto piyasası dört yıllık uzun bir düşüş dönemine girdi.

BTC, 2017’de “geçici bir heves” ve “balon” statüsüne sahipken, geçen yıl gerçek bir paralel finansal yatırım piyasası haline gelmesiyle çok şey değişti. Kurumların çoğu, perakendenin piyasayı olabildiğince uzun süre taşımasını kenardan izledi. Bununla birlikte, kurumlar 2021’de sadece bitcoin ve diğer kripto para birimlerini benimsemekle kalmadı, bir dizi G-20 ülkesinde başlatılan hükümet onaylı birkaç yeni kripto ETF’si ile bahislerini arttırdılar.

Kripto uzmanları, 100.000 dolarlık BTC fiyat tahmininin biraz uzak olduğunu kabul ettiler, ancak temellere inanıyorlar ve piyasalar, boğa koşusunu 2022’ye taşıyacak kadar güçlü hale geldi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin