featured

Bitcoin yükselişi sürüyor! BTC önümüzdeki hafta 50.000 dolarlık seviyeyi geri alacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyat tahmini: Son bir haftadır toparlanmaya başlayan kripto para piyasasında lider dijital varlık Bitcoin, yatırımcının artan ilgisiyle birlikte yükselişini sürdürüyor ve uzun zamandır beklenen 50 bin dolar seviyesine yaklaşıyor. Son Bloomberg raporunda belirtildiğine göre BTC, 8 gündür art arda kazanç elde ederek bir büyüme modeli içinde hareket ediyor. Bu yükselişin arkasında Stop Bitcoin ETF’lerine artan ilgiyle birlikte varlığa duyulan talep baskısının yükselmesi olduğu düşünülüyor. EFT onayından sonra ilk kez 48.000 dolar seviyesini geçen varlık, şubat ayında yaşanan belirsizliği ve durgun piyasa hareketlerini bir miktar azalttı.

Ayrıca 42.000 dolarında üzerinde bir toparlanma dijital varlığın yükseliş ivmesini devam ettireceğini işaret ediyor. Gün içindeki işlem hacmi 20 milyarı geçmeye hazırlanıyor ve bunun yanında BTC’ye ait korku ve açgözlülük endeksi, açgözlülük duygusunun hâkim olduğunu gösteriyor. BU yükseliş eğilimi, son düzeltmede görülen kayıpları yüzde 50’ye yakın telefi etmeyi sağladı ve kripto para piyasası ile birlikte altcoinlerin de toparlanmasını tetikledi.

Bitcoin fiyatı yükselişi sürdürecek mi?

Bitcoin, Stop ETF lansmanından sonraki birkaç günlük yükseliş hareketini tekrarlıyor ve son bir haftada yüzde 11’lik bir yükseliş sergiledi. Fiyatı 42 bin dolar seviyesinden 48.590’a kadar yükselerek kayda değer bir artış gösterdi. Bu yükseliş zincir içi analiz firması IntoTheBlock tarafında da destekledi. Analiz firması Bitcoin sahiplerinin yüzde 90’ının kârda olduğunu açıkladı. Ayrıca daha düzenli bir büyümeyi teşvik edecek şekilde panik satışların azaldığını belirtti. IntoTheBlock:

“Bu ivmeyle Bitcoin, bir önceki yüksek direnç seviyesi olan 49.000 doları yeniden test etmeye hazırlanıyor. Bu seviyenin başarılı bir şekilde aşılması, devam eden bir yükseliş trendi için sağlam bir temele işaret edebilir, bu da güçlü piyasa güvenini ve daha fazla kazanç potansiyelini gösterir.”

Bitcoin adresleri
BTC tutan adresler / Kaynak: IntoTheBlock

BTC fiyatındaki yükselmeyi ele alan Bloomberg’te görev alan Kıdemli ETF Analisti James Seyffart, artan çıkışa rağmen lansmandan bu yana üçüncü en büyük girişe ilişkin güncellemeleri paylaştı. Grayscale’in GBTC 400 milyonun üzerinde girişle yatırımcıların büyük çoğunluğunun kârda olduğunu dile getirdi. GBTC çıkışının ise 101 milyon olduğunu açıkladı.

Bitcoin teknik analizi

Lider dijital varlığın fiyatı yükselirken BTC balinaları son üç hafta içinde önemli oranda BTC alarak konumlarını güçlendirdi. Son verilere göre balinaların 6,16 milyar dolar değerinde 140.000 BTC biriktirdiği açıklandı. Balina hareketlerindeki bu güçlenme kripto para analisti @alichart tarafından da dile getirildi ve bu hareketin büyük yatırımcılar arasında güçlü bir yükseliş hissini tetiklediğini belirtti.

BTC teknik analizine bakıldığında geniş zaman dilimini gösteren fiyat grafiğinde iki farklı model görüldüğü açıkladı. Özellikle son düzeltme fincan ve kulp denilen yükseliş modelini ortaya çıkardı. Bu grafik modeli, yaşanan bir düşüşün ardından yavaşça toparlanmayı ifade ediyor. Kulp modeli de kademeli yükseliş olarak ele alınır ve fiyatı tersine dönmesi için erken bir işaret sayılır. Bu modelin en kritik avantajı ise konsolidasyon döneminden sonra yatırımcılara yeni birikimler için zaman tanımasıdır.

BTC grafiği fincan kulp modeli

Bu grafiğe göre 49000 dolar seviyesinde yaşanacak olası bir kırılma yükseliş için yatırımcıyı harekete geçirebilir.  Bitcoin’in teknik grafiklerine bakıldığında ise Üstel Hareketli Ortalama 20 ve 50 günlük EMA eğimi varlığın fiyatının dinamik destek noktasında hareket etmeye devam edebileceğini gösteriyor. Ortalama Yön Endeksi grafiğinde ADX eğimi yüzde 19’a yükseldi ve bu gösterge alıcıların uzun süreli bir ralliye öncülük etmek için yeterli olduğunu yansıtıyor.

Sonuç olarak teknik grafikler varlığın yükselişinin sinyallerini taşırken iki ay sonra gerçekleşecek olan BTC yarılanmasının da kripto para piyasasında bir ralli başlatacağı düşünülüyor. Bitcoin yarılanması ile yakından ilgili olan Bitcoin Minetrix tokeni de bu süreçte önem kazanıyor ve yeni çıkacak olan bu tokene olan ilgi artıyor.

Bitcoin Minetrix tokeni nedir ve nasıl alınır?

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) tokeni, geleneksel madenciliğin merkezileşmiş sorunlarına karşı geliştirildi. ETH ağı üzerinde işlem gören bulut tabanlı madencilik anlayışı; pratik, güvenli ve şeffaf adımlar ile kazanç elde etmeyi sağlar. Proje, öncelikle üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığına karşı tam güvenli bir kullanımı destekler ve temel teknik bilgiyle sıradan insanların da madencilik üzerinden gelir elde etmesine imkân verir. Bununla birlikte kullanımı oldukça pratik olan token, verimliliği arttırmak için kolaylaştırılırmış satın al ve stake et adımları ile pratiklik sunar. Bitcoin Minetrix projesi aynı zamanda çevreci bir yaklaşımla sürdürülebilirliği destekler. Böylece ağır teknik donanımlara gerek duymaz ve madencilik yaparken ortaya çıkan rahatsız edici ısı, ses gibi olumsuz problemleri ortadan kaldırır.

https://twitter.com/bitcoinminetrix/status/1756966423132246044

Yeni çıkacak olan bu tokenin güncel bilgilerine bakıldığında projenin 25. etabı 4 gün sonra bitireceği görülüyor. Aynı zamanda 10,703,000 dolarlık birikim toplayarak hızla büyümeyi sürdürüyor ve dijital varlığın ön satıştaki fiyatı 0.0134 dolara yükseldi. Listelenmeden önce uygun fiyata alınabilecek token, popüler kripto cüzdanları ile ETH ve USDT ödenerek satın alınabilir. 

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coingape

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin