Boğa modeli oluşturan Bitcoin bu seviyeleri görebilir
Boğa modeli oluşturan Bitcoin bu seviyeleri görebilir

Bitcoin 50.000 dolara yaklaşırken dolardaki zayıflama devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hisse senedi piyasaları karışık sonuçlar açıkladı, dolar geriledi ve petrol Salı günü sabitlendi; Bitcoin, yatırımcıların ABD’nin teşvikine ve Covid aşısı gelişmelerine tepki göstermesiyle ilk kez 50.000 dolara bu kadar yaklaştı.

Asya’nın ana borsa endeksleri, Tokyo 30 yılın en yüksek seviyesini görürken, Avrupa yarı yolda büyük ölçüde istikrarlıydı.

Wall Street bir gecede yeni zirvelerde sona erdi, ancak dolar Salı günü İngiliz sterlini karşısında üç ayın en düşük seviyesini gördü.

Hisse senetleri, güçlü bir ekonomik toparlanma beklentilerinden yararlanırken, iyimserlik, devasa ABD teşvik planındaki gecikmelerle azaltılıyor.

Başkan Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık kurtarma faturası, yükselen petrol fiyatları ve kilitlenme sonrası büyük tüketici harcamaları beklentisiyle alevlenmeye başlayan küresel enflasyon endişelerine de ek olarak görülüyor.

Enflasyon görünümü, doların zayıflığına katkıda bulunurken, geleneksel bir değer deposu olan altına yardımcı oluyor.

CMC Markets UK baş piyasa analisti Michael Hewson, “Tüm bu iyimserlik karşısında, odadaki gerçek filin, petrol fiyatları mevcut oranlarında yükselmeye devam ederse ne olacağı konusunda yardımcı olamaz” dedi.

Gösterge ham petrol sözleşmesi Brent Kuzey Denizi, ekonomiler yeniden açılırken artan talep beklentileri sayesinde Salı günü 13 ayın en yüksek seviyesini 60 doların üzerinde tuttu.

Oanda ticaret grubunun analisti Edward Moya, “Petrolün temelleri hem arz hem de talep tarafında yeniden güçlü görünüyor,” dedi.

“Talebin yıldan yıla yaklaşık beş milyon varil azalmasına rağmen, aşı uygulamalarının küresel ekonominin önemli kısımlarının normale döneceği konusunda iyimserlik yüksek.”

Bu arada Bitcoin, Pazartesi günü Elon Musk’ın elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın kripto para birimine 1,5 milyar dolar yatırım yaptığı haberinden büyük bir artış kazandıktan sonra 48,215,83 dolarlık yeni bir rekor kırdı.

Axi stratejisti Stephen Innes, genel olarak piyasa duyarlılığının “tatil sezonundan elde edilen iyimser bir dizi kazanç ve aşı iyimserliğiyle” de güçlendirildiğini söyledi.

Aşılama tahriki, “insanların bir filme gitmenin veya dışarıda yemek yemenin basit zevkleri gibi covid öncesi tüm faaliyetlere katılmalarına izin verecek nihai kurtarma güvenlik ağını sağlıyor”, diye ekledi.

İyimser zamanların bir başka işaretinde, krizden etkilenen Japon otomobil üreticisi Nissan, küresel otomobil endüstrisi koronavirüs salgınından iyileşme belirtileri gösterdiği için ikinci çeyrek için tüm yıllık tahminini yükseltti.

ibtimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin