bitcoin 5 ekim
Bitcoin 5 Ekim fiyat görünümü: BTC pozitif bölgede

Bitcoin 5 Ekim fiyat görünümü: BTC pozitif bölgede

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 5 Ekim fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin kısa pozisyonların etkisiyle sabah saatlerinde 6.620 dolardan 6.500 dolara kadar geriledi.
  • 500 dolardan yeniden alış pozisyonları açılması BTC/USD paritesini hızlı bir şekilde pozitif bölgeye taşıyarak yeniden 6.600 dolara çıkardı.
  • BTC fiyatının yaşanan dalgalanma sonucu saatlik görünümde 100 ve 200 hareketli ortalamaların üzerinde kalması gün içi olumlu bir gelişme olarak takip edilebilir.

Bitcoin, son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında hemen hemen değerini korumuş görünüyor. Türk kripto borsalarına baktığımızda 1 BTC Paribu platformunda 40.307 TL, BtcTurk Bitcoin borsasında 40.415 TL ve Sistemkoin kripto para borsasında 40.298 TL’den el değiştirerek güne başlıyor. Dünkü fiyatlara göre yaşanan bu yükselişte USD/TL kurunda yaşanan yükselişin etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin 5 Ekim fiyat hareketleri

Yaklaşık 1 haftadır 6.500 – 6.600 dolar bandını kendisine pivot yapan Bitcoin, bu fiyat aralığında dalgalı bir seyir izliyor.

Bu hafta içerisinde görülen en ağır düşüş ile BTC fiyatı dolar karşısında 6.400 dolara kadar inmesine karşılık, hızlı bir toparlanma yaşayarak yeniden rutin seyrine devam etti. Bitcoin’in dolar karşısında bu denli istikrarlı fiyat hareketleri göstermesi önümüzdeki günler için olumlu olarak algılanabilir.

Bunun yanında fiyatın önemli hareketli ortalama seviyeleri üzerinde kalması oldukça kritiktir. Bitcoin haftanın büyük bir bölümünde 100 ve 200 HO üzerinde hareket ederek, kararlı fiyatını piyasaya gösterdi. Fakat bu seviyelerin üzerinde henüz bir yükseliş hareketine şahit olamadık. Diğer yandan ortalamaların altına sarkan fiyatın hızlı toparlanması düşüş yönlü baskıların zayıf kaldığını gösteriyor.

Bitcoin bugün ise dolar karşısında yine dinamik destek olarak kullanacağı 100 ve 200 HO üzerinde kalması durumunda yükseliş potansiyelini koruyarak hafta sonuna girecektir. Gelebilecek alış işlemleri ile Bitcoin’in 6.600 dolar seviyelerine kadar yükselişi muhtemeldir.

Diğer yandan dinamik destek seviyeleri aşağı yönlü kırılması durumunda BTC’nin sabah saatlerinde denediği 6.500 doların altına sarkmalar görülebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD sabah yaşanan düşüş ile negatif bölgeye geçmiş olup an itibarıyla sıfır seviyesine yaklaştığı görülüyor. MACD’nin pozitif bölgeye geçmesi kazanımları artırabilir. Kısa dalgalar oluşturan stokastik göstergesi ise aşır satım bölgesine girmeden yönünü yukarı çevirmiş durumda. 50 seviyesinin hemen üzerinde bulunan RSI, kısmen olumlu tepkiler verirken, düşük seyreden CCI trendin gücünün henüz zayıf olduğunu teyit ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin