featured

Kripto piyasasında şaşırtıcı yükseliş: Bitcoin fiyatı 41.600 doları aştı! Bu altcoinler, BTC ile birlikte sağlam kazançlar görüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, bugün olumlu bir havayla güçlü kazançlar elde etti. Başta Bitcoin’in 41.600 dolara ulaşarak herkesi şaşırtması, piyasada olumlu bir katalizör görevi gördü. Bu yükselişin ardında düşük faiz oranları, FOMO’nun BTC alımı ve ETF başvurularının yaklaşan onayının yarattığı olumlu duygulara ilişkin iyimserlik olduğu düşünülüyor.

Ayrıca Fed yetkililerinden gelen faiz artırımına dair ılımlı yaklaşımlar ve muhtemelen 2024 Mart ayına kadar düşük takip edecek faiz oranlarına dair ipuçları, dijital varlık alanında kaydedilen son kazanımlara katkıda bulunmuş olabilir. Son olarak kripto piyasası korku ve açgözlülük endeksi 75 seviyesinde ve bu da dijital varlık segmentinde yükseliş eğilimi olduğunu gösteriyor.

Bitcoin 41.600 dolara ulaştı!

Lider kripto para Bitcoin 4 Aralık Pazartesi günü 18 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak ilk kez 40.000 dolar sınırını aştı. 2023’teki yeni en yüksek seviyeyi kaydeden Bitcoin, basın saatine göre yüzde 5,66’lik bir kâr göstererek 41.671 dolardan işlem görüyor.

BTC 1 günlük fiyat grafiği

Düne göre işlem hacmi yüzde 63’lük bir artışla 25,792 milyar dolara yükseldi. Kripto varlık son 30 günde yaklaşık yüzde 19’dan fazla değer kazandı. Yükseliş ivmesini yeniden kazanan Bitcoin, 14 günlük SMA’nın ötesine geçiyor. Bu, Bitcoin’in uzun vadeli bir trend için hazır olduğunu ve güçlü bir yükseliş yaşayabileceğini gösteriyor. Bir çıkış rallisine işaret ederken MACD ve sinyalleri trendin tersine dönme olasılığını destekliyor.

Altcoinler, Bitcoin ile birlikte yükseliyor!

Ethereum fiyatı 4 Aralık Pazartesi günü yüzde 4,20 artışla 2.253 dolara yükseldi. 2.200 dolarlık kritik seviyeyi aştı ve piyasada yükseliş eğilimi olduğunu gösterdi. İşlem hacmi son 24 saate yüzde 20 artış gösteren ETH, yılın en yüksek seviyesini aştı.

Diğer kripto varlıklar arasında XRP fiyatı yüzde 3,19’lük artışla 0,6389 dolara yükseldi. İşlem hacmi yüzde 100 artan XRP günlük 100 ve 200 günlük EMA’ların üzerinde işlem görüyor ve bu da yükseliş eğilimine işaret ediyor. Ayrıca XRP’nin yıl sonuna kadar 0,64’ü geçmesi planlanıyor.

XRP Bitcoin
XRP 1 günlük fiyat grafiği

Cardano fiyatı ise yüzde 4,4’lük bir artışla 0,4118 dolardan işlem görüyor. Önceki yedi güne nazaran yüzde 6,66 artış gösterdi ve düne göre işlem hacmi yüzde 33 artan ADA, gelişen ekosistemi ile ağ büyümesinin ek olarak farklı çözümler sunuyor.

Meme coinler ve Meme Kombat yükselemeye devam ediyor

Dogecoin fiyatı yazım sırasında yüzde 2,38 artışla 0,0878 dolara yükseldi. Son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 18,8 artışla 608,02 milyon dolara ulaştı. Bunu takip eden PEPE, bugün itibariyle yüzde 18’lik bir yükselişle 0,000001417 dolar oldu. Son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 134 artan PEPE fiyatındaki son artışa rağmen, daha geniş pazardaki olumlu duyarlılığın kazançlara yardımcı olduğu görülüyor.

Bugünün en çok değer kazanan meme coinlerinden biri de ORDI oldu. ORDI fiyatı yazım sırasında yüzde 30’lük bir artışla 42,89 dolardan işlem görürken, son 24 saatteki işlem hacmi 663,47 milyon dolarda sabit kaldı. Bu da piyasada kriptoya yönelik artan bir ilgi olduğunu gösteriyor.

Meme Kombat’a ilgi artıyor!

Bitcoin’deki hızlı yükseliş piyasada heyecan yaratırken Meme Kombat projesine olan ilgi de artmaya devam ediyor. 10x kâr getirebilecek Meme Kombat, en popüler meme coin karakterinin birbiriyle arenada savaşarak kullanıcısına ödül kazandırmasına dayanıyor. MK belirteci ile ön satışa sunulan token projesi, interaktif bahis ve pasif stake seçenekleri kullanıcılarına sunuyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Ayrıca MK tokeni stake ederek yüzde 112 APY kazanma şansı da veriyor. Bunun yanında son X paylaşımında ön satışla birlikte MK toplam 2, 5 milyon USDT’ye ulaştığında özel sınırlı sürüm NFT indirimlerini kullanıcılarına sunacağını duyurdu.

https://twitter.com/Meme_Kombat/status/1722694253648703804

Heyecan verici bu haberin ardından yeni güncellemelerini duyuran Meme Kombat, ön satışları 2.3 milyon doları geçti. Bu şekilde hızla büyüyen Meme Kombat fiyatı şu anda 0.225 dolardan işlem görüyor.

Tera ekosistemi çarpıcı bir şekilde yükseliyor

LUNC yüzde 52 büyüdü

Terra LUNC kriptosu 4 Aralık Pazartesi günü kripto alanında en çok kazananlar arasında yer aldı. Bu durum LUNA üzerindeki benimsenin de artması ile Terra ekosistemine olan güveninin arttığını gösteriyor. Terra LUNC fiyatı yazım itibariyle yüzde 61 artarak 0,0002665 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 230 artış gösteri.

LUNC 1 günlük fiyat grafiği

LUNA yüzde 37 sıçradı

Bitcoin’in şaşırtıcı yükselişinden sonra Terra LUNA da 4 Aralık’ta kayda değer bir ilgi gördü ve Terra topluluğunun güçlü güvenini yansıttı. Yazım itibariyle LUNA fiyatı yüzde 37 artışla piyasada en çok kazananlardan biri oldu. 1,18’i aşan LUNA işlem hacmi yüzde 309’lük artışla 596, 77 milyon dolara ulaştı.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin