Kripto market değeri 3 trilyon dolara ulaştı: BTC ve ETH piyasada baskın
Kripto market değeri 3 trilyon dolara ulaştı: BTC ve ETH piyasada baskın

Bitcoin 33.000 doları aşarken kripto para piyasasının toplam hacmi rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin 33.000 dolara ulaşırken kripto para piyasası toplam kapitalizasyonu, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 836 milyar doların üzerinde yeni bir grafik çizerek önemli bir kilometre taşına ulaştı.

Kripto para piyasasının toplam hacmi 836 milyar doları aştı

Bitcoin 2017’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 doların üzerine çıktıktan kısa bir süre sonra, kripto para birimlerinin çoğu ciddi kazançlar elde etti. Bugün erken saatlerde, tüm dijital varlıkların kümülatif piyasa değeri 836 milyar doların üzerine önceki rekoru aştı.

Önde gelen kripto para izleme kaynaklarından biri olan CoinMarketCap’in verilerine göre, 2017-2018 parabolik fiyat artışı sırasında piyasa değeri 834 milyar dolar civarında bir yere ulaşmıştı. Bununla birlikte, piyasadaki son boğa koşusu, 836 milyar dolarlık yeni bir rekorla sonuçlandı.

Bitcoin başı çekiyor

Son birkaç ayda yaşanan büyümeye dikkat çekmek gerekiyor. Bu rekora ulaşarak, piyasa değeri 29 Aralık’tan bu yana 140 milyar, 24 Aralık’tan bu yana 240 milyar ve Kasım sonundan bu yana 360 milyar dolar ekledi. Üstelik, piyasa değeri Ekim ayı başında 330 milyar dolardı. Bu da üç ayda 500 milyar doların üzerinde bir artış anlamına geliyor.

Beklendiği gibi, en büyük paydan Bitcoin sorumlu. Birincil kripto para birimi, 2020’nin 4. çeyreğinden bu yana fırlıyor ve piyasa değerinin %72’sinden fazlasını tek başına çekiyor.

Bitcoin o aylarda 3 kattan fazla değer kazandı. İlk kez 20.000 doların üzerine çıktı ve yukarı yönlü hareketine devam etti. Kripto para birimi sık sık tüm zamanların en yüksek seviyelerini aşmaya devam etti.

Henüz bugün, Bitcoin 30.000 doları aştı ancak burada durmadı ve 33.000 doların üzerine çıkarak yeni rekor noktasını belirledi. BTC’nin piyasa değeri de 600 milyar doların üzerinde yeni bir rekora imza attı.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin