featured

Bitcoin fiyatı sahte ETF onay haberlerine rağmen 28.000 doların üzerinde tutundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı 16 Ekim’de 30.000 dolar seviyesine ulaştı ancak bu artışı sürdüremedi. Fiyat aynı gün uzun bir üst fitil oluşturdu ve işlemler 28.000 dolar direnç alanını kapattı.

Bitcoin 30.000 dolara ulaştıktan sonra düştü

Günlük zaman dilimi teknik analizi, Bitcoin fiyatının 11 Ekim’de 25.000 dolar yatay destek alanından sıçramasından bu yana arttığını gösteriyor. 1 Ekim’de temmuz ayındaki yılın en yüksek seviyesinden bu yana yerinde olan azalan direnç trend çizgisinden çıktı.

Trend çizgisini 11 Ekim’de destek olarak doğruladıktan sonra fiyat artış hızını artırdı. Aynı gün yeni bir Bitcoin aylık en yüksek seviyesi olan 30.000 dolara ulaşıldı. Artış fiyatı 28.000 dolarlık direnç alanının önemli ölçüde üzerine taşırken Bitcoin aylık en yüksek seviyesini koruyamadı. Aksine fiyat satış baskısının bir işareti olarak kabul edilen çok uzun bir üst fitil oluşturdu.

Sahte ETF onay haberi fiyat artışını tetikledi

iShares BlackRock ETF onayına ilişkin haberlerin ardından BTC’nin fiyatı kısa süreliğine 30.000 dolara yükseldi ve fonlama oranlarını olumluya çevirdi. Ancak BlackRock’ın onayın hâlâ SEC soruşturmasını beklediğini açıklamasıyla hızla 28.000 dolara düştü. Bu geri dönüş 70 milyon doları kısa pozisyonlarda ve 30 milyon doları uzun pozisyonlarda olmak üzere 100 milyon doların üzerinde likidasyona yol açtı.

Santiment tarafından bildirildiği üzere, bu aynı zamanda “ETF”, “ishares” ve “30k dolar” için sosyal hacimde büyük bir artışa neden oldu.

Bitcoin

Yatırım şirketi Fineqia International’da araştırma analisti olan Matteo Greco’ya göre, BTC Spot ETF’nin onaylanması ya da reddedilmesi için kilit tarih, ARK 21Shares’in son başvuru tarihine denk gelen 10 Ocak.

Bundan sonra SEC diğer tüm başvurular hakkında karar verecektir. Bu da potansiyel olarak ocak ayı ortasında toplu onay ya da retlere yol açabilir. Birkaç büyük kripto hesabı ve gazeteci de X’teki (Twitter) etkinlik hakkında rapor verdi.

Sahte Blackrock ETF onayının yanı sıra bu hafta çok ilginç Bitcoin haberleri de geldi. ABD hükümeti siber suçlulardan 5,4 milyar dolar değerinde 200.000 BTC ele geçirdi. Ancak federal hükümet elindeki varlıkları tasfiye etmek için herhangi bir aciliyet göstermedi.

Dünkü artıştan önce Bitcoin balina adresleri 16 arttı. Balina adresleri, 100 ila 1000 BTC tutan adresler olarak tanımlanıyor. Bu, 28 Şubat 2022’den bu yana görülen en büyük artış oldu.

Ayrıca Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Grayscale’in Bitcoin tröstünü bir ETF’ye dönüştürme başvurusunu gözden geçirme kararına itiraz etmediği için bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) lansmanı yaklaşıyor.

BTC fiyat tahmini: RSI ne diyor?

Günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) çok ilginç bir okuma sağlar, ancak henüz trendin yönünü doğrulamamıştır. Bir momentum göstergesi olarak RSI ile yatırımcılar bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirleyebilir ve bir varlığı biriktirmeye mi yoksa satmaya mı karar verebilir.

RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlü ise boğalar avantajlıdır. Okuma 50’nin altındaysa tam tersi geçerlidir.

RSI için en önemli okuma, yükseliş sapması eğilim çizgisine (yeşil) verilen tepkiden gelir. Bu trend çizgisi tüm yukarı yönlü hareketi katalize ettiğinden, trend çizgisi kırılmadığı sürece artış sağlam kabul edilebilir.

RSI geçen hafta görünüşte bozulurken (kırmızı daire), devam eden BTC fiyatı neredeyse bir geri kazanıma neden oldu. Trend çizgisi 50 seviyesine denk geldiği için önemi artıyor. BTC fiyatı 28.000 doların üzerinde kapanır ve RSI trend çizgisini geri alırsa 31.350 dolarlık bir sonraki dirence yüzde 12’lik bir artış muhtemel olacaktır. Bu yeni bir Bitcoin aylık en yüksek seviyesi olacaktır.

Bu yükseliş Bitcoin fiyat tahminine rağmen 28.000 dolar direnç alanının altında bir kapanış keskin bir düşüşe neden olabilir. Bu durumda en yakın destek 25.700 dolar seviyesindeki azalan direnç trend çizgisinde olacaktır. Bu mevcut fiyattan ölçüldüğünde yüzde 9’luk bir düşüş olacaktır.

beincrypto

 

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin