2019 ve 2020 arasında şaşırtan benzerlik: Bitcoin 15 bin dolara mı yürüyor?
2019 ve 2020 arasında şaşırtan benzerlik: Bitcoin 15 bin dolara mı yürüyor?

Bitcoin 28 Temmuz Fiyat görünümü: BTC hızlı toparlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 28 Temmuz fiyat görünümüne dair önemli detaylar şu şekildedir:

  • Bitcoin dünkü fiyat hareketlerinde yine bir aşırı dalgalanma gösterdi.
  • Bitcoin fiyatı 24 saatlik bir zaman diliminde 500 dolarlık bir bantta geri kayma ve toparlanma yaşadı.
  • Bu dalgalanma da SEC’in Bitcoin ETF kararları büyük ölçüde etkili oldu.

Bitcoin 28 Temmuz Teknik analizi

Bitcoin fiyatının 7.300 dolardan 8.500 dolar seviyesine kadar yükselişi bu seviyede gelen kar satışları ile bir gerilemeye neden oldu. Fakat düzeltmenin kısıtlı olması BTC’nin 8.000 doların altına düşmeden toparlanmasını sağladı. İçinde bulunduğumuz dönemde mevcut piyasa hacimleri ve Bitcoin baskınlığının yüzde 45 olduğu düşünülürse, bu seviyeyi Bitcoin için önemli bir destek seviyesi olarak görebiliriz. Bitcoin için pozisyon açacaklar için 8.000 doların altında işlem stratejilerine göre stop koymalarında yarar vardır.

Diğer taraftan yaşanan piyasa gelişmeleri piyasayı domine eden kripto paranın normal seyri dışında hareketler yapmasına neden oluyor. Bu önceden kestirilemeyen fiyat hareketlerine örnek olarak, SEC’in Winklevoss Bitcoin ETF teklifini reddetmesini gösterebiliriz. Bu kabul edilmeyen Bitcoin ETF’si kripto piyasasında olumsuz olarak karşılanarak, piyasanın düşüşe geçmesine neden oldu.

Grafikten de görülebileceği gibi Bitcoin fiyatı bu olumsuz gelişmeyi fiyatlandırarak, 8.000 doların altına kadar inip 7840 dolar seviyelerinin görülmesini sağladı. Fakat ardından diğer bir Bitcoin ETF’si olan Vaneck ve SolidX’in teklifinin hala düşünülmesi ve SEC içindeki komisyon üyelerinin alınan bu karar karşısında ihtilafa düşmesi, piyasayı yeniden umutlandırdı.

SEC içinden gelen muhalif bir yazı, yaşanan kaybın kısa sürede geri kazanılmasını sağladı. Ve Bitcoin fiyatı yeniden 8.000 doların üzerine çıktı. Sonuç olarak hafta sonuna pozitif bir görünümde giren Bitcoin, piyasaların kapalı olduğu iki günde yatay bir seyir izleyecek gibi görünüyor. Hafta sonu fiyat hareketlerinin 8.100 doların üzerinde seyretmesi ise önümüzdeki hafta yeni yükselişleri getirebilir.

Olası düşüş hareketlerinde ise Saatlik grafikte takip ettiğimiz 100 ve 200 hareketli ortalama önemli birer dinamik destek görevi göreceklerdir.

Bitcoin 28 Temmuz için önemli destek ve direnç seviyeleri

3. direnç 8574,00
2.direnç 8392,16
1.direnç 8279,83
pivot 8098,00
1.destek 7916,16
2. destek 7803,83
3.destek 7622,00

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin