featured

Bitcoin 22 Ağustostan Bu Yana İlk Defa 4.000 Doların Altına Düştü. Peki Neden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, 22 Ağustos’tan bu yana ilk kez 4000 $ ‘ın altına düştü. Çin’in kripto para barsaları yasağı söylentileri ve JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın, Bitcoin hakkındaki olumsuz yorumları, tüccarlar arasında küçük çaplı bir panik oluşturdu ve satışa geçmelerine neden oldu.




Çinden gelen haberlerden sonra gerileyen Bitcoin fiyatı, 12 Eylül’de toparlanmaya geçti ve 4.400 dolara kadar yükselerek 4.500 dolar bandını kırmaya çalıştı. Ancak yalnızca saatler sonra tekrar 4.000 dolar seviyelerine geriledi.

Birçok ünlü analist, bankacı, alım-satımcı ve Alex Gurevich de dahil olmak üzere birçok uzman, Jp Morgan Ceo’su Jamie Dimon’un bitcoin ve kripto para sektörünü “dolandırıcılık” olarak tanımlaması hakkındaki yorumları tamamen anlamsız ve mantıksızdı. Kısa bir açıklama yaparak, Dimon, Gürevich gibi uzmanlardan gelen tartışmalara ve sert eleştirilere neden olarak, kripto para sektörü, bitcoin ve pazarda ne kadar bilgi eksikliğininin olduğunu gösterdi.

Blockstream CEO’su Adam Back, Dimon’un fiyat üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını ve piyasanın sadece Çin’deki tutumlardan dolayı endişeye kapıldığını belirtti.

Ancak, bitcoin, Çin borsaları ve ticaret platformlarındaki potansiyel yasak veya tutum nedeniyle geçen hafta yükseliş momentumunu sürdürmek için uğraşıyordu. Her ne kadar Çin, küresel Bitcoin ticaretinin 15’ini oluştursa da, ABD ve Japonya’nın arkasında büyük bir döviz piyasası mevcut. Ve yatırımcılar Çin Bitcoin ticaret endüstrisi hakkındaki endişelerini dile getirdiler.

Caixin’in ve diğer Batılı ana akım medya organlarının raporunun yayınlanmasının hemen ardından, Çin’deki en büyük üç en büyük borsa organı olan OKCoin, Huobi ve BTCC, kullanıcıları, merkez bankası olan Halk Bankası’ndan yeni talimatlar almadıklarına dair güvence verdi. Çin (PBoC). Daha da önemlisi, üç borsa müfettişleri, hem hükümet hem de yatırımcılar için daha şeffaf bir sanayi ve pazar yaratmak için PBoC ve yerel finans düzenleyicileriyle yakın işbirliği içinde olduklarını ve işbirliği yaptıklarını söyledi.




Tamamen mantıklı bir bakış açısından, PBOC ve yerel finans düzenleyicilerinin, Çin döviz piyasası ve hükümetinin 2016 Kasım’ından bu yana oluşturduğu tüm düzenleyici çerçeveler, sistemler ve politikaları ortadan kaldırma riski taşıması ihtimali oldukça düşüktür. Hükümetin bakış açısından, Çin menşeli borsalarda PBoC tarafından yapılan her talebe uyarak, düzenlenmesi ve Çin hükümeti ile verimli bir ilişki kurma niyetlerini gösterdi.

Bitmain’in kurucusu ve Çin bitcoin endüstrisinde etkili bir figür olan Jihan Wu, 13 Eylül’de hükümetin büyük olasılıkla Çin borsaları için bir lisans programı planladığını söyledi. Bitcoin ticareti yasağı konusundaki söylenti, muhtemelen lisanssız işletim borsalarının askıya alındığına işaret etti. Wu, lisanssız borsalarda askıya alma gerçekleştiğinde ABD’nin yaklaşımından farklı olmayacağını ve ticaret platformlarının yeniden faaliyet göstermesine ilişkin bir lisans alabileceğini vurguladı.

Jihan Wu; “Bitcoin Çin’de yasaklanmadı, ancak yalnızca Bitcoin ticareti yasaklanacak (söylentilere göre). Çin’deki Bitcoin borsalarının hiç biri, alım-satım için gerekli olan lisanslara sahip değildir. Bu yasalar Bitcoin’den daha eski. Bazı kurulan Çin Bitcoin borsalarının şu anda durması, lisansla bir kez daha açamayacağı anlamına gelmiyor. Bazı Bitcoin borsaları yıllarca lisanssız ABD’de faaliyet gösteriyorsa ve daha sonra çalıştırmayı bırakması istenir. ABD Bitcoin’i yasaklıyor mu? ” Dedi.

Dimon’un yorumları, ABD’nin döviz piyasasında hafif bir panik satışı tetiklemiş olabilir ve Caixin tarafından başlatılan bitcoin borsası yasağı söylentisi, düşüş için hafif bir etki yapmış olabilir. Önümüzdeki haftalarda, PBoC resmi demeçlerini bu konuyla ilgili olarak sunacağı için, bitcoin pazarının muhtemelen tamamen iyileşeceğini belirtti.

Bunun yanında, birçok uzmana göre Bitcoindeki kısa vadeli düşüşler, aynı zamanda kısa vadeli iyileşme anlamına geliyor.

cryptocoinsnews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin